Kazakistan'da terör alarmı

Kazakistan'da üst üste yaşanan terör olayları hükümeti alarma geçirdi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Milli Güvenlik Konseyi'ni topladı.

Kazakistan'da terör alarmı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev başkanlığında toplanan Kazakistan Milli Güvenlik Konseyi, terörle ve radikal dini akımlarla mücadele konusunu masaya yatırdı.

Kazakistan'ın Atrau ve Taraz şehirlerinde meydana gelen terör olaylarının ele alındığı toplantı sırasında bir konuşma yapan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, yaşanan terör olaylarında hayatını kaybedenlerin aileleri ile Kazak milletine başsağlığı dileklerini iletti.

Avrupa ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde de terör olaylarının olduğunu anlatan Nazarbayev, ''Terör müreffeh ülkeler de dahil olmak üzere bir çok ülkede yaşanmaktadır. Kazakistan da istisna değildir'' diyen Nazarbayev, terörle mücadelenin uluslararası işbirliği ile yapılabileceğini kaydetti.

Kazak halkının yaşananlar karşısında uyanık olması gerektiğini ifade eden Nazarbayev, ''Kazak halkı, bu tür olaylar karşısında paniğe kapılmadan, soğukkanlılığını kaybetmeden hareket etmelidir. Bölgelerinde meydana gelen olumsuz gelişmelerden kolluk kuvvetlerini haberdar etmelidir'' diye konuştu.

Nazarbayev, terörle mücadelenin her alanda güçlü ve kararlı bir şekilde yapılacağını ifade etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209