Japonya gül bahçelerini incelemeye aldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) her yıl gül çiçeği toplamak için Bulgaristan'a giden 40 bin Japon turistin rotasını Isparta'ya çevirmek için başlattığı çalışma kapsamında Japonya'dan bir heyet, Isparta'ya gelerek incelemelerde bulundu.

Japonya gül bahçelerini incelemeye aldı

 BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, yaptığı açıklamada, her yıl yaklaşık 40 bin Japon turistin gül çiçeği açma döneminde Bulgaristan'a giderek, bir hafta kaldıklarını ve kültür turlarına katıldıklarını belirtti.

Japon turistlerin gül çiçeği açma döneminde Bulgaristan yerine Isparta'ya gelmelerini sağlamak amacıyla harekete geçtiklerini ve bu doğrultuda Japonya'nın Tokyo kentinde düzenlenen JATA Turizm Fuarı'na katıldıklarını kaydeden Engin, fuarda İstanbul-Pamukkale-Konya ve Kapadokya tur organizasyonuna gül bahçeleriyle Isparta'yı da dahil etmek amacıyla tanıtım yaptıklarını ifade etti.

JATA'da Japonca altyazılı 3 bin gül belgeseli, tanıtım filmleri, kataloglar, gül lokumu, gül şurubu ve gül esansı ile tanıtım yaptıklarını anlatan Tuncay Engin, kurdukları stant ile Japonların ilgisini çekmeyi başardıklarını bildirdi.

Deniz, kum ve güneş turizminin dışında ''gül turizmi'' için fuardan olumlu görüşlerle ayrıldıklarını ifade eden Engin, fuar sonrası Japonya'dan New Millenium Şirketi Satış Müdürü Munenori Osawa ile Yomiuri Travel Service Müdürü Masahiko Matsue'nin Isparta'ya geldiğini bildirdi.

Japon yetkililerin Isparta'da özellikle gül bahçeleri ve gül yağı fabrikalarını gezdiğini belirten Engin, heyetin kentten olumlu görüşlerle ayrıldıklarını vurguladı.

Engin, ilk etapta gelecek yıl, gül çiçeği açma döneminde Japonya'dan tur şirketi yetkilileri ile dergi yazarlarından oluşacak 20 kişilik grubun Isparta'yı ziyaret edeceğini bildirdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209