Kömür zammı işletmeleri zorluyor

Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, sanayide kullanılan toz ve fındık kömüre yapılan zammın işletmeleri zor durumda bıraktığını ve hemen önlem alınması gerektiğini söyledi.

Kömür zammı işletmeleri zorluyor

Sanayicinin son aylarda elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki devamlı artışa ve rekabet ortamına dayanmaya çalışırken enerji maliyetinin de neredeyse dörtte bir oranında arttığını vurgulayan Aydın, “Kömüre gelen zammın işletmeleri çok zor durumda bıraktığını, sanayiciden işitmeye başladık. Kömürden kendi enerjisini üretip kullanan fabrikalar var. Enerji santralları çalışamayacak duruma gelmeden önlem alınması gerekiyor.” dedi.

Toz kömürdeki yüzde 30'a yakın fiyat artışının sanayiciye çok büyük bir zarar verdiğini söyleyen DİAD Başkanı Aydın, “Fiyatlar, maliyetler böyle arttığı sürece rekabet edilemez. Denizli'de kömür kullanan fabrikalar bulunuyor. Kömür maliyetlerinin düşmemesi durumunda, bu fabrikaların zaten rekabetin kuvvetli olduğu piyasada rekabet edemez hale geleceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209