Almanya yaptırım karşıtlığına karşı

Alman Sol Parti'den, İran'a ve Suriye'ye yönelik yaptırım uygulanmasına karşı çıkan 6 milletvekili, diğer partiler tarafından sert bir dille eleştirildi.

Almanya yaptırım karşıtlığına karşı

Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) meclis grubu başkan yardımcısı Andreas Schockenhoff, Sol Parti'yi Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile dayanışma gösterdiği gerekçesiyle eleştirerek, "Bir kez daha dünya barışını tehdit eden diktatörlerle iş birliği yapıyorsunuz" dedi.

Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Birgit Homburger, Sol Parti'nin tutumunun utanç verici olduğunu belirterek, Esad ile dayanışma gösterilmesinin Suriye'deki insanların yüzüne indirilmiş bir darbe anlamına geldiğini söyledi.

Muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Günter Gloser de Sol Parti'nin tutumunun Suriye'deki kurbanlara karşı bir aşağılama niteliğinde olduğunu ifade ederken, Yeşiller Partisi Meclis Grubu Genel Sekreteri Volker Beck, Sol Parti'nin, kendi içindeki bu tür görüşlere izin vermemesi gerektiğini belirtti.

Yaptırım uygulamasına karşı çıkan Sol Parti milletvekillerinden Dieter Dehm ise, amaçlarının Esad'a ya da Ahmedinejad'a sempati duymak olmadığını, ancak özellikle İran'a karşı daha şimdiden kasıtlı olarak bir savaş hazırlığı yapıldığına inandıklarını söyledi.

Dağdelen ve Dehm ile birlikte 4 Sol Parti milletvekilinin daha imzaladığı bir duyuruda, ABD ile bazı NATO ülkelerinin ve İsrail'in özel timlerle İran ve Suriye'de sabotaj ve terör eylemleri gerçekleştirdiği iddia edilerek, bu nedenle bu ülkelere karşı yaptırım uygulanmaması gerektiği savunulmuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209