Eğitim-öğretimde pansuman tedbirler değil, köklü değişiklikler gerekli…

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa KOCA yaptığı basın açıklamasında eğitim sistemi tartışmalarını değerlendirerek, ‘acil tedbirler alınması gereken bir konuda, katkıda bulunmak yerine sadece muhalefet etmenin anlamsız olduğunu’ vurguladı.

Eğitim-öğretimde pansuman tedbirler değil, köklü değişiklikler gerekli…
 ASKON Genel Başkanı Koca’nın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Ülkemiz bir ilginçliği daha yaşamaya devam ediyor. Eğitim sisteminde sınıfların süre ayarlamaları şekilsel bir düzenleme sayılır. Hiç şüphesiz içerisinde bir pedagojik anlam ve yönlendirme fırsatlarını farklılaştırmak vardır ama nihai anlamda stratejik değildir.  Esas mesele içerik meselesidir. Şimdilik onda da bir gelişme söz konusu değildir.

Eğitim felsefesi, Müfredat, Talim Terbiye, kitap, öğretmen yetiştiren mekanizmalar olduğu gibi duruyorlar. Dolayısıyla henüz sayın muhaliflerin telaşa kapılmalarını gerektiren bir durum yok.

Ülkemiz eğitim sorunsalını gündemine bir türlü alamamıştır. Şimdiye kadar ithal sistemlerle iş yürütülmeye çalışılmış ve sık aralıklarla çok sayıda değişiklik devreye sokulmuştur. Ancak istenen sonuçlar henüz yakalanamamıştır.

Asıl sorun eğitimin, devlet tarafından sadece kendi ideolojisine uygun vatandaş yetiştirme mekanizması olarak görülmesidir. Bu yüzden de bütün darbe dönemlerinde de en fazla eğitim konusuyla ilgilenilmiş, her defasında bir kısım rejim etkisi pekiştirmeleri yapılmıştır.

Bu yüzdendir ki, her derste ilgili ilgisiz rejim unsurları yer almış ve zorlama uygulamalar yapılmıştır.

Şimdi kendini devlet yerine koyan bir kısım yapılar, yeni getirilmeye çalışılan sisteme direnmeye çalışıyor. Savunmaları da çok ilginç: ‘28 Şubatın getirdiği bir kısım yenilikler ortadan kaldırılmaya çalışılıyor’ diyorlar. Maalesef kendini demokrat satan bu yapılar nasıl bir darbe uygulamasını savunuyorlar, bunu da anlamak mümkün değil. Bunlar 28 Şubatın getirdiği totaliter ve kaba ideolojik uygulamaların kalkmasından endişe ediyorlar. Ve konuyu hemencecik, “İmam Hatiplerin ve Kur’an kurslarının önü açılmak isteniyor” noktasına getiriyorlar.
 
KOCA: “Artık darbecilikten vazgeçin…”

Din karşıtlığından hareketle sisteme müdahale eden 28 Şubat kafası, memleketin bir çok alanını tahrip emiştir. Bunların başında dini eğitim sistemi gelmekle beraber, ciddi anlamda Mesleki eğitim de bozulmuştur. Ülkemiz sanayisi ara eleman bulamamak gibi bir talihsiz süreç yaşamıştır. Hala da bunu yaşamaya devam etmektedir.

Asıl konu devletin eğitim sistemini ideolojik olmaktan çıkarması, nesnel ve bilimsel standartlarda dünya ile yarışacak hale getirmenin bir yolunu bulmasıdır. Diğer taraflarını milletin kendisi halleder. Lütfen boşuna her yeniliğe reaksiyon gösterip komik durma düşmeyelim.
Darbecilikten de vazgeçelim.”         



 
                 
               
 ASKON
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209