Rüşvetle mücadele notu pekiyi

Transparency International adlı rüşvete karşı mücadele örgütü, bu alanda Almanya'ya olumlu not verdi.

Rüşvetle mücadele notu pekiyi

Transparency Deutschland Başkanı Edda Müller, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, AB Komisyonu'nun girişimiyle 26 ülke için hazırlanan rüşvete karşı mücadele raporuna göre, Almanya'nın diğer birçok ülkeye göre iyi bir konumda bulunduğunu söyledi.

Müller, özellikle hukuk, ekonomi ve medya alanlarında yapılan araştırmalar sonucunda Almanya'da daha fazla şeffaflığa doğru bir gidişatın olduğunu, ancak bunun nispeten yavaş ilerlediğini ifade etti.

Buna rağmen Almanya'da da hala büyük eksikliklerin olduğuna işaret eden ve devlet ile işadamları arasında yapılan gizli görüşmeleri eleştiren Müller, Almanya'nın özellikle milletvekilleri arasında rüşvetçiliğe karşı hazırlanan BM konvansiyonunu uygulamakta da hala zorluk çektiğini kaydetti.

Almanya'da medya, ceza takibi ve adalet alanlarında daha iyi bir donanım ve bağımsızlık yaratılması gerektiğini de belirten Müller, bu alanlarda personel ile maddi ve teknik donanım eksikliği bulunduğunu söyledi.

Müller, rüşvete karşı gençlerin okul çağında bilgilendirilmesi gerektiğini de ifade ederek, gençlerin, rüşvetin ekonomik ve sosyal alanda zararlı olduğunu anlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sözkonusu raporda ağırlıklı olarak Almanya'da parti bağışlarındaki şeffaflık eksikliği eleştirilerek, bu bağışların, bugüne kadar olduğu gibi yılda 10 bin avrodan değil, 2 bin avrodan itibaren açıklanması gerektiği savunuldu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209