Jandarma göstericilere ateş açtı: 2 ölü

Senegal'de jandarmanın, Devlet Başkanı Abdoulaye Wade'nin üçüncü dönem için aday olma planını protesto eden göstericilere ateş açması sonucu 2 kişi öldü.

Jandarma göstericilere ateş açtı: 2 ölü

Bir görgü tanığı ve Uluslararası İnsan Hakları örgütü, ülkenin kuzeyinde Podor'da jandarmanın, dağılmayı reddeden göstericilere ateş açması sonucu biri 60'lı yaşlarında kadın diğeri lise öğrencisi erkek olmak üzere 2 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Uluslararası İnsan Hakları örgütü'nün Batı Afrika araştırmacısı Salvatore Sagues, Senegal'de bundan sonra yapılacak barışçıl gösterilerde yetkililere gerçek mermi kullanmamaları çağrısında bulundu.

Jandarmanın sözcüsü Papa İbrahim Diop, Podor'da 2 kişinin öldüğü bilgisini aldığını ifade ederken, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, ülkesinin, 85 yaşındaki Devlet Başkanı Abdoulaye Wade'nin üçüncü dönem için aday olabilmesini sağlayan Yüksek Mahkeme kararına saygı duyduğunu, ancak yaşlı Wade'in bir dönem daha devlet başkanlığı arayışının, Senegal'in çıkarına olmadığını savundu.

Senegal'de Yüksek Mahkeme'nin kararı üzerine başkent Dakar'da başlayan protesto gösterileri ülkenin iç kesimlerine sıçradı.

Devlet Başkanı Abdoulaye Wade, iktidarı oğluyla paylaşması ve yolsuzluk skandalları nedeniyle yoğun biçimde eleştiriliyordu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209