Afganistan'da bir gazetecinin boynu vuruldu

Afganistan'ın güneydoğusunda Taliban militanlarının etkin olduğu Paktika bölgesinde bir gazetecinin başı kesilmiş olarak bulunduğu bildirildi.

Afganistan'da bir gazetecinin boynu vuruldu

Paktika emniyet müdürü Devlet Han Zadran, bir radyo istasyonu için çalışan 25 yaşındaki Samed Han Bahadırzai'nin cesedinin dün akşam evinin yakınlarında bulunduğunu belirterek, "Bu gaddar baş kesmenin arkasında kimin olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Evinden çıkmasını isteyen bir telefonun ardından öldürülmüş" dedi.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid Afgan haber ajansı AIP'ye yaptığı açıklamada ise, bu cinayetle ilgileri bulunmadığını belirterek, "Mücahitler hiçbir zaman gazeteci öldürmez. Taliban sorunları onlarla doğrudan konuşarak çözebilir" diye konuştu.

Baş kesme Taliban militanları tarafından sık sık kullanılan bir yöntem. Yerel yetkililere göre, Taliban militanları dün de son derece etkin oldukları güneydeki Helmand bölgesinde, hükümet için casusluk yaptıkları gerekçesiyle dört sivili boynunu vurarak öldürdü.

2007'de de Afgan gazeteci ve tercüman Ecmel Nakşibendi, Taliban militanları tarafından kaçırılan İtalyan meslektaşı fidye karşılığı serbest bırakıldıktan sonra başı kesilerek öldürülmüştü.

Bu arada, Kabil'de bugün ABD karşıtı gösteriler sırasında, Türk medyası için çalıştığı bildirilen bir Afgan kameraman polis tarafından dövüldü ve kaseti parçalandı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209