Kamalak: Türk milletinin imanıyla oynanıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli Görüş iktidarında en düşük asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olacağını söyledi.

Kamalak: Türk milletinin imanıyla oynanıyor

 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli Görüş iktidarında en düşük asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olacağını söyledi.

Kamalak, partisinin Antalya il başkanlığınca Antalya Şoförler Odası toplantı salonunda düzenlenen 5. Olağan Kongre'de yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetini zalimlerin yanında yer almakla suçladı.

Irak'ın yerle bir edilmesinde iktidar partisinin payı olduğunu savunan Kamalak, "Irak 3 parçaya bölünmüş. Küresel emperyalizm orayı yerler bir etmiş. Mevcut iktidar ne yapmış? Ne yazık ki zalimlerin yanında yer almıştır" dedi.

Antalya Havalimanı'nın Irak'ı yerle bir eden küresel emperyalizmin emrine verildiğini öne süren Kamalak, 2004'te 6 havalimanı ve 7 deniz limanının Irak'ın yerle bir olması için küresel güçlere verildiğini iddia etti.

Türkiye'de gelir dağılımının bozulduğunu ifade eden Kamalak, "Yeni uygulamaya göre asgari ücret 949 lira oldu. Günlük 31 lira ediyor. 5 kişilik aileye bölünce günde 6 liraya düşüyor. Kısacası kişi başına çay simit alacak kadar para kalıyor" diye konuştu.

Kamalak, açlık sınırının bin 400 lira olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Devlet, ülkemde açlık sınırı bin 400 lira diyor. Asgari ücret 949 lira. Peki insanlar aradaki bu farkı nasıl kapatacak? Bizim sistemimizde hiçbir vatandaşımız açlık sınırının altında kalmayacak. Vatandaşımız açlıkla mücadele ettirilmeyecektir. Milli Görüş iktidarında en düşük asgari ücret mutlak suretle açlık sınırının üzerinde olacak. Biz Milli Görüşçüyüz. Bizim hayata geçirdiğimizi birçokları hayal bile edemez."

Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu dile getiren Kamalak, partisinin iktidar olunca emeklinin ve işçinin maaşına yüzde 50 zam yapacağını kaydetti.

- "Türk milletinin imanıyla oynanıyor"

Kamalak, 3 asırdan bu yana Türk milletinin imanıyla oynandığını ama milletin imanını söküp atamadıklarını söyledi. Kamalak, "Bir yere hak geldi mi batıl orada tutunamaz. Tekrar dönüp gelmek istese bile orada yeşeremez. Hakkı hakim kılabilmek için mutlak suretle teşkilatımızı tam kurmak durumundayız" ifadesini kullandı.

Türk milletinin tüm insanlığı kucaklayan bir medeniyeti olduğunu vurgulayan Kamalak, batıya boyun eğen bir Türkiye değil, ecdadının yolunda ilerleyen büyük Türkiye'yi kurmayı amaçladıklarını anlattı.

Mevcut il başkanı Galip Akın, kongreye tek aday olarak katıldı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 03:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209