Bu ne cüret! Belediye Saadet Partisi'nin afiş ve posterlerini indirdi

Yaklaşan Genel Seçimler Öncesi Ak Partili Büyükşehir Belediyesi’ni Korku Sardı

 Bu ne cüret! Belediye Saadet Partisi'nin afiş ve posterlerini indirdi

 Yaklaşan seçimler öncesi sahaya hızlı bir şekilde inen Saadet Partisi’ne yönelik engelleme girişimleri başladı. Ankara’da Mamak Karargah Başkanlığı binasına asılan Milli Görüş’ün Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın posterleri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından parçalandı.

Ahmet Açıkay

Ülkenin dört bir yanında seçim çalışmalarına dört elle sarılan Saadet Partisi teşkilatlarını engelleme girişimleri başladı. Saadet Partisi’nin toplumdaki etkisi ve gücünden çekinenler, partinin çalışmalarına engel olamayınca bu sefer de astıkları poster ve afişleri sökmeye başladı.  Saadet Partisi Ankara Mamak Karargah Başkanlığı’nın duvarlarına asılan Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın posterinden rahatsız olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri dün sabah saatlerinde afişleri yırttı. Zabıta ekipleri parçaladıkları afişleri araçlarına yükleyerek, hemen yakında bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimine götürüp bir odaya sakladı.

Yasalar Çerçevesinde Astık

Olayın duyulması üzerine bölgeye toplanan Saadet Partililer olaya tepki gösterdi. Saadet Partisi Ankara Karargah Başkanı Yusuf Ayaz, gençlik kolları üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e seslenen Ayaz, “Bayrağıma dokunma” diyerek tepki gösterdi.  298 sayılı konunda seçim karargah merkezlerinin çevresinin tanıtım amacıyla afişlenebileceğini de açıklamasında hatırlatan Ayaz, “Yasal hakkımız olan binanın duvarındaki afiş ve posterlerimiz, hunharca parçalanmıştır. Bu bir yıldırma operasyonudur. Daha önce de bu tarz durumlara maruz kalmıştık” diye hatırlattı.

Her Mahallede Sahaya İndik

Ayaz açıklamasının devamında ise “Hani diyorlar ya ‘Biz Erbakan’ın yolundayız’ diye. Bu kocaman bir yalan. Eğer programı veya etkinliği kendileri yapıyorlarsa, her yere pankartlar asıyorlar. Ancak bizim yaptığımız etkinlikler veya seçim çalışmalarından rahatsız olanlar, astıklarımız afişleri, posterleri kaldırıyorlar. Bu tahammülsüzlük her aşamada devam ediyor. Bizler Saadet Partisi Ankara Karargahı olarak, her mahallemizde sahaya indik. Seçimlere kadar da kimse bini bundan alıkoyamayacaktır” diye uyarılarda bulundu.

Suç Duyurusunda Bulunacağız

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmaya da atıf da bulunan Ayaz, “Biz öyle 8 Haziran’dan sonra konuşmayız. Karnımızda gaz biriktirmeyiz. Zabıta ekiplerinin yaptığı bu saldırı haddi aşmıştır” diyerek tepkisini dile getirdi. Açıklamalardan sonra da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip, suç işleyenler hakkında da dilekçe vereceklerini kaydeden Karargah Başkanı Yusuf Ayaz, “Suç işlenmiştir. Bizler de gidip hukuk önünde bunun hesabını soracağız” açıklamasında bulundu. Açıklamaya Saadet Partisi Ankara 1’inci Bölge Aday Adaylarından Ziya İnce ve İrfan Akdoğan’da destek verdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209