TGC Meclis'i gazeteciler için göreve çağırdı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle TGC Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. Çalışan gazetecilerin sorunları ve basın özgürlüğü için TBMM göreve çağrıldı.

TGC Meclis'i gazeteciler için göreve çağırdı

TGC: "Çalışan gazetecilerin sorunları ve basın özgürlüğü için TBMM’yi göreve çağırıyoruz”

 Çalışan gazetecilerin günümüzde her zamankinden daha zor koşullarda görev yapma çabasında olduğu vurgulanan açıklamada “Ne çalışan gazetecilerin sorunları ne de halkın doğru yansız bilgilenme hakkını sağlayacak basın özgürlüğü; gazetecileri, yazarları tutuklayarak terörist ilan ederek çözülebilir.

Düşünceyi ifade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasiden söz etme olanağı yoktur” denildi.

TGC Yönetim Kurulunun açıklaması şöyle:

“10 Ocak 1961 tarihi gazeteciler açısından önemli günlerden biridir. Gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarını kabul edilebilir düzeye çıkarılması 51 yıl önce yürürlüğe giren 212 sayılı yasayla mümkün olabilmiştir.

Ancak yasanın yaptırımlardan yoksun oluşu sermayenin ve siyasal iktidarların da yasaya sıcak bakmamaları nedeniyle yaygın uygulamadan kaldırılması sonucunu doğurmuştur. Gazetecilerin özlük haklarının giderek yok edilmesi, editoryal bağımsızlığın ortadan kalkması, gazetecilerin sansür ve oto sansür baskısı altında çalışmaları sonucunu doğurmuştur.

Günümüzde basın kuruluşlarında neredeyse nitelikli gazetecilere gerek kalmadığı gözükmektedir. Ceza yasasında ve terörle mücadele yasasının 6 ve 7. maddesi nedeniyle yüze yakın gazeteci cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunmaktadır.

 Bu durum basın özgürlüğü açısından ülkeler sıralamasında Türkiye’nin son sıralarda yer alması gibi demokrasi açısından hak etmediğimiz bir sonucu doğurmaktadır. Ne çalışan gazetecilerin sorunları ne de halkın doğru yansız bilgilenme hakkını sağlayacak basın özgürlüğü; gazetecileri, yazarları tutuklayarak terörist ilan ederek çözülebilir.

Düşünceyi ifade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasiden söz etme olanağı yoktur. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu; çalışan gazetecilerin sorunlarına ve basın özgürlüğüne ivedi olarak çözüm bulunması için TBMM’yi göreve çağırıyoruz.”

Haber7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209