Karanlık Eylem Tek Merkezden mi Yönetildi?

AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Gezi Parkı olaylarının ardından yaşanan olayları Yapımcılığını ve Sunuculuğunu Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci’nin Kanal 5’te yaptığı haber programı ‘Son Gündem’ de değerlendirdi.

Karanlık Eylem Tek Merkezden mi Yönetildi?

 Eylemlerin ilk başta çevreci bir algı ile başladığını güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından farklı grupların devreye girerek olayları farklı mecraya çektiklerini söyledi.

TEK MERKEZDEN YÜRÜTÜLEN EYLEMLER

Oslo sürecinin deşifre edilişi, Roboski katliamı, Paris suikastı, Adalet Bakanlığı ile eş zamanlı AK Parti Genel Merkezine lav silahı ile yapılan saldırı, İmralı tutanaklarının servis edilmesi, Reyhanlı patlaması ile Gezi Parkı sonrası yaşan olayların bir biri ile bağlantılı olduğunu ifade eden Fırat, “Düne bakmadan bugünü anlayamayız. Tüm bu olayların röntgenini çektiğimizde bir biri ile olan bağlantısını görürüz. Her olayın ardından yaşanan provokasyonların aynı el tarafından yönetildiği de açık. Tek merkezden psikolojik bir savaş yürütülüyor. Karşımızda 100 yıllık bir karanlık yapı var. Bu yapının 10 yıl içerisinde temizlenmesini beklemek doğru değil. Hedef Ak Parti iktidarını itibarsızlaştırmak ve iş yapamaz hale getirmek” dedi. Türkiye-Irak Hududu üzerinde ve Şırnak-Uludere-Gülyazı bölgesinde bulunan Karaçalı Üs Bölgesine bir grup terörist tarafından taciz ateşi açılmasının da bu operasyonlarla bağlantısının olabileceğini vurgulayan Fırat, “Kurt bulanık havayı sever derler, kurdun istediği hava tamda bugün var olan hava” dedi.

PROFESYONEL BİR EKİBİN İŞİ

Gezi Parkı olaylarının ardından hayata geçirilen provokasyonların sıradan değil profesyonel bir ekip tarafından yürütüldüğünü ifade eden Fırat, “Bu yapılar 21. Asrın en tehlikeli silahlarından biri olan sosyal medyayı da kullanarak, toplumun tahrik eden bir görev üslendi. Binlerce yalan dolaşıyor. Psikolojik savaşın en ince noktası değerlendirilerek yapılan profesyonel bir hamle ile karşı karşıyayız.. Bu hamlenin içinde Ergenekon da var, diğer örgütlerde. Çünkü çok profesyonel olarak tek merkezden yürütüldüğünü görüyoruz. Bunu herkesin görmesi gerekiyor” dedi.

MODERN SENARYO DEVREDE

Eskiden oynanan oyunların yeniden ısıtılmaya çalışıldığı uyarısını yapan Fırat, “Yakın tarihimizi iyi bilen, geçmişi hatırlayanlar çok fazla bir incelemeye lüzum olmadan bir oyunun daha modern şekilde tekrar yapıldığını anlar. Bu olayları değerlendirirken bugün yaşanan olaylardan daha öncesinde gerçekleşenleri incelemek gerek. Türkiye’de cereyan eden olayları tek başına ele almak mümkün değil, hepsi, birbiri ile bağlantılı” şeklinde konuştu.

AK PARTİ YAPSAYDI YARGI HAREKETE GEÇERDİ

CHP ve İP’lilerin tavırlarını eleştiren Fırat, CHP’li Hüseyin Aygün ve Adnan Keskin; yüzlerce ölü var yalanı ile halkı kışkırtan mesajlarını skandal olarak değerlendirdi. Fırat, “Hüseyin Bey dersim olaylarından ders almış ama menfi ders almış. Kendisi geçmişi iyi bilen bir insan. Böyle bir açıklama yaptığı için kendisi adına üzüldüm. Türk siyasi tarihinin yakın geçmişine baktığımız zaman toplumun kategorize edilerek, kutuplara ayrıştırıldığını görüyoruz. Irkçı söylemler, ayrımcılık, aşağılama ve nefret suçları… Bunları AK Parti yapmış olsaydı yargı çoktan harekete geçerdi” dedi.

KEŞKE BİR KAÇ ÖLÜM OLSA

Ulusal Kanal tarafından yapılan provokatif yayınları da değerlendiren Fırat, kanalın; ‘keşke bir kaç ölüm olsa’ ifadesini eleştirerek, “Yine insaflı davranmışlar. Onlara kalsa kendileri dışındaki herkesin ölmesini isterler. Bilinç altlarına yerleşmiş açıklamalardan başka bir şey değil” dedi.

ABD VE RUSYA’NIN TUTUMU MANİDAR

Dış bağlantı ihtimaline de değinen Fırat, “Kendi ülkesini yönetenlerden haberi olmayan ABD vatandaşlarını ve aktörlerin sosyal medyada yazdıklarını görünce insanın aklına bazı soru işaretleri geliyor. Bunları da manidar buluyoruz. Tabi Rusya medyasının tutumunu da…” diye konuştu.

KESK’in grev kararını, DİSK’in ihtarını da eleştiren Fırat, “Biz bunları geçmişten iyi tanırız. 28 Şubat’ı da unutmuş değiliz. Şaşırmadım” diye konuştu.

Kaynak: kanal5.com.tr

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209