“Hz. Muhammed’siz İslam, İslam olamaz”

Skandal kitapla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın inceleme başlatmasının ardından konu Meclis çatısı altına da taşındı.

“Hz. Muhammed’siz İslam, İslam olamaz”

 Gazetemizin 4 Ocak 2012 Tarihinde manşetten duyurduğu "Hz. Peygambere sansür" başlıklı haber kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Gazetemizde yayınlanan haber sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Kitabı onaylayan Talim ve Terbiye Kurulundan kitapla ilgili rapor istedi. Bunun üzerine Talim ve Terbiye Kurulu kitabı incelemeye aldı. Haberimize eğitim dernekleri ve çeşitli sendikalar tarafından bu yapılan vahim hatalara tepki gelmişti. Haberimizin yankısı devam ederken CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes konuyla ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Basına yaptığı açıklamada Özkes bu yanlışın ilk olmadığına dikkat çekerek "''AKP dinin genleriyle oynamaktadır" şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.

AKP dinin genleriyle oynuyor

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında bazı bilgilerin eksik verildiğine ilişkin ''AKP dinin genleriyle oynamaktadır'' diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özkes:  "2002'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan ve beş yıl süreye okutulan 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında da, Kelime-i Tevhid'in ''Muhammedün Resulullah'' bölümü bulunmuyor".

AKP sansürü bilerek yapıyor

Özkes, söz konusu kitaplarla ilgili sansürlerin AKP hükümeti tarafından bilerek yapıldığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: 

"Hristiyanlar ve Yahudilerin peygamberlerini biz tanıyoruz ve inanıyoruz. Ama onlar Hz. Muhammed'in peygamber olduğuna inanmıyorlar. Bunun için AKP iktidarları döneminde peygamber bölümü sansür ediliyor. Yani Hz. Muhammed, AKP döneminde sansür edilmiştir'' açıklamasında bulundu.

Fatiha da bile sansür var

Yine aynı kitaptan, Bakara Suresi'nin 286. Ayetinin 'Yarabbi bize kâfirlere karşı yardım et' bölümünün de kaldırıldığını ileri süren Özkes, şunları söyledi:

''Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının 2006 yılı 5. baskısında Fatiha Suresi'nin 'bizi gazaba uğramayanların yoluna eriştir' bölümü de çıkarılıyor. Hz. Muhammed, gazaba uğrayanları Hıristiyan ve Yahudiler olarak açıklıyor. Yani Yahudi ve Hıristiyanları yeren bu Fatiha Suresi'nin son bölümü 2006 yılındaki beşinci baskıda kaldırılıyor. 2010-2011 yılındaki baskıda da Kelime-i Tevhid'in Türkçe çevirisinde eksiklik var" dedi.

Haber: Milli gazete

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209