Bu vebal sizin

Kültür Bakanlığı’nın özel izniyle Akdamar Kilisesi’nde yapılan ayinde, 100 yıl sonra ilk kez vaftiz töreni de düzenlendi.

Bu vebal sizin
 Kültür Bakanlığı’nın özel izniyle Akdamar Kilisesi’nde yapılan ayinde, 100 yıl sonra ilk kez vaftiz töreni de düzenlendi.

Tören sonrası bir aile Hıristiyanlığa geçti... patrik vekili Ateşyan İSE bu durumu “özüne dönmek” olarak değerlendirdi...

 

Türkiye’de son yıllarda hız kazanan hoşgörü ve diyalog çalışmaları acı sonuçlarını vermeye devam ediyor. 2010 yılında tek bir Ermeni’nin yaşamadığı Akdamar Adası’ndaki kiliseyi onarıp tepesine haç dikip, yeraltındaki kiliseleri gün yüzüne çıkartanlar, nasıl bir vebale imza attıklarının hâlâ farkında değiller. Dün Van’daki Akdamar Kilisesi’nde yapılan ayine Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Başpiskopos Aram Ateşyan’ın sözleri damga vurdu. Patrikvekili Ateşyan, ‘Bir ailenin özüne dönmeye karar verdiğini belirterek’ yani Hırıstiyanlığa geçtiğini açıkladı.

Bunların hiçbir anlamı yok mu?

2010 yılında 95 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılan Van Akdamar Kilisesi’nde bu yıl dördüncü ayin gerçekleştirildi. Kiliseleri açma konusunda gösterdiği basireti Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması konusun da gösteremeyen zihniyet, ifsad faaliyetlerine doğrudan destek olmaya devam ediyor. Diyalog ve hoşgörü, adı altında Hıristiyanlığa yeni alanlar açanlar, Müslümanların zehirlenmesine önayak oluyor.

Aile Özüne Dönmeye Karar Vermiş

Bunun en bariz örneği dün Akdamar’daki ayinde yaşandı. Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Başpiskopos Aram Ateşyan, 100 yıl sonra ilk kez Akdamar Kilisesi’nde vaftiz töreni yapacaklarını anımsatarak, dedelerinin ve büyüklerinin Ermeni oluşundan dolayı bir ailenin özüne dönmeye karar verdiğini ve kimlikleri değişen ailenin vaftiz olup Ermeni kilisesinin üyesi olacağını açıkladı.

Sakat zihniyetin ürünü...

Ateşyan’ın “Özüne dönme”den kastettiği Müslüman olan bir ailenin din değiştirerek Hıristiyanlığa geçmesi mi? Hıristiyan olmak için vaftiz olmak gerektiğine göre vaftiz olan aileler daha önce hangi inanca mensuptu? Bir ailenin atalarını bahane ederek Hıristiyanlığa geçmesi ve bu geçişin 4 yıl önce açılan bir kilisede ‘özümüze dönüyoruz’ diyerek yapılmasının sizce hiçbir anlamı yok mu?

2010 yılında AKP eliyle 95 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılan Van Akdamar Kilise’sinde bu yıl dördüncü ayin gerçekleştirildi. Kiliseleri açma konusunda gösterdiği basireti Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması konusun da gösteremeyen AKP, diyalogcu zihniyetin ekmeğine yağ sürmeye devam ediyor…

Aile Özüne Dönmeye Karar Vermiş

“Ayinden sonra konuşan Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Başpiskopos Aram Ateşyan da 100 yıl sonra ilk kez Akdamar Kilisesi’nde vaftiz töreni yapacaklarını anımsatarak, dedelerinin ve büyüklerinin Ermeni oluşundan dolayı bir ailenin özüne dönmeye karar verdiğini ve kimlikleri değişen ailenin vaftiz olup Ermeni kilisesinin üyesi olacağını söyledi.Ermenistan’dan bir doktorun Akdamar Kilisesi’nde vaftiz olacağına değinen Ateşyan, ayrıca Ermenistan’da yaşayan bir ailenin de “Van” ismini verdikleri çocuklarını burada vaftiz edeceğini dile getirdi. Ateşyan, ailenin, atalarının anısı olduğu ve Vanlı kardeşlerine olan sevgilerinden dolayı çocuğuna Van ismini verdiğini bildirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Bin Yıl Önce Atalarımızın Yaptığı Dualara Amin Demeye Geldık

Bugün de Akdamar Adası’ndaki tarihi Surp Haç Kilisesi’ne bu iman ve duygularla geldiklerini anlatan Ohanyan, hiç kimsenin yaşamadığı bu adaya kendilerini çeken duygunun, atalarının asırlarca ibadet ettikleri mabed olduğunu ifade etti.

Ohanyan, asırlar önce ibadetlerin yapıldığı kutsal mabede gelerek bir kez daha onunla tekrar buluşmak, kucaklaşmak ve kutsanmak istediklerine değinerek, şunları kaydetti:”Atalarımızın Yüce Allah’a secde ettiği bu mekanda biz de secde etmek istedik. Bin yıl önce atalarımızın yaptığı dualara biz de amin demeye geldik. Bu sabah yaptığımız turistik gezi ya da ziyaret değildir. Bu hepimiz için derin ve ruhsal bir deneyim, hepimiz için öz geçmişimizle kucaklaştığımız mübarek bir gündür. Bu günü bizlere nasip eden Allah’a hamdolsun. Biz tüm ibadet ve yakarışlarımızı, en iyi temennilerimizi Van Gölü’nün masmavi sularına, yürekleri okşayan rüzgarlarına, dağlarına ve bu diyarın sevgi dolu insanlarının geniş gönüllerinin en derinlerine bırakıyoruz.



//www.milligazete.com.tr/haber/Bu_vebal_sizin/290849#.Ui0badK8Bkk

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209