Kartal’da Akdeniz rüzgârı esti

Akdeniz’in farklı kültürlerinden süzülüp esen farklı sesler ve notalar Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde dinleyicilerle buluştu.

Kartal’da Akdeniz rüzgârı esti
 Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen konserde sahneye çıkan Yinon Muallem ve sanatçı dostları “Akdenizin Renkleri ve Sesleri” adlı konserde kulakların pasını sildiler. Yunan, Yahudi, Arabik, İspanyol ve Türk ezgilerini seslendiren sanatçılar Kartallılardan tam not aldı.

 

Kültür ve sanata yaptığı katkıları devam ettiren Kartal Belediyesi; Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte perküsyon ustası Yinon Muallem, bas gitarda Hakan Gürbüz, udda Selim Koytak, kemanda Serdar Pazarcıoğlu, solistler Gülseven Medar ve Sumru Ağıryürüyen Akdeniz’in seslerini sahneye taşıdılar.

 

Konseri dinleyen müzikseverleri oturdukları koltuklardan alıp Akdeniz’in sahillerine taşıyan bir birbirinden farklı notalara ses veren Muallem ve arkadaşlarının performansı ayakta alkışlandı. Yaklaşık 2 saat süren konser boyunca Yunan ezgilerinden İspanyol ezgilerine, Türk eserlerinden, Yahudi ve Arabik tınılara yer veren sanatçıların makamda makama geçişi çok beğenildi. Bir eseri de doğaçlama seslendiren sanatçılar konserin bitmesine rağmen dinleyicilerin yoğun isteği üzerine sahneye dönerek bir eseri daha seslendirdiler. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209