KELEŞ'E SON GÖREV

Güngören'in kuruluşunda büyük hizmetleri olan Haydar Zeki Keleş tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KELEŞ'E SON GÖREV
HABERİN GALERİSİ
KELEŞ'E SON GÖREV

KELEŞ'E SON GÖREV

Trabzon of Uğurlu(Çufaruksa) doğumlu 84 yaşında beş çocuk babası olan Güngören köy iken ilk muhtarı olan Haydar Zeki Keleş 12 yaşında cıktığı gurbette ömrünü hayır işlerine adayan bir insan olarak abiliği ile anılacak. Yaşlılığın verdiği hastalıkdan dolayı ebedi yolculuğa çıkan Haydar Zeki Keleş'in cenazesi Akıncılar camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazndan sonra köyiçinde aile kabrintanlığına defnedşildi. Cenaze namazına katılanların taziyelerini kabul eden Alay Keleş taziyeleri kabul ederken gözyaşına boğuldu.

Büyük oğlu Amerika'da yaşayan Prof.Dr. Reşat Keleş babasının tabutu başında adeta nöbet tutuyordu, . Rahmetlinin eşi nurcan Keleş ile Haydar Zeki Keleş'in kızları Gülümser Adıgüzel ve Yüksel yalçın babalarının tabutuna sarılarak göz yaşlarına boğuldular. Haydar Zeki Keleş'in kız kardeşi tabutun başına gelerek yüzünün açılarak görmek isteme talebini kardeşi Halim Keleş engelliyerek mani oldu. cenaze alanında namazda hazır bulunanlardanAdalet eski bakanı Hikmet Sami Türk, Chp genel başkan yardımcısı,Erdoğan Toprak,Güngören Bakkallar odası başkanı ve Kanal T yönetim kurulu başkanı İdris Keskinci,İmam Hatip mezunları ve mensupları derneği ( Önder) genel başkan yardımcısı Hacı Sürmeneli ,Konya sanayici ve iş adamları derneği (Konsiad)) genel başkanı Abdullah Başçı,. cenazeye katılanlar arasında idi. Defin edildikden sonra taziyeler rahmetli Haydar Zeki Keleş'in evinde alındı.

Haydar Zeki Keleş Kimdir?

1931 yılında Trabzon Of ilçesiUğurlu (Çufaruksa) beldesinde doğdu.İlk öğretimini of'da tamamladı.12 Yaşında Trabzon'dan ayrılarak Adapazar'ına gurbete cıktı . uzun yıllar burada calıştıktan sonra Memleketine dönerek evlendi.Daha sonra tekrar gurbete cıkarak istanbula yerleşti. Biriktirdiği parayla ilk mağazasını açtı..Tekstil işiyle uğraşırken Güngören'e gelerek buraya yerleşti..Uzun yıllar Güngörende Esnaflık yaptı.

Güngörende 10 yıla yakın muhtarlık görevinde de bulundu .Hayalinde cami ve okul yaptırmak olan Haydar Zeki Keleş haznedar cami derneği başkanlığı yaparak caminin yapımında hizmetlerde bulundu.

Güngören'in kuruluşunda imzası olan rahmetli Haydar Zeki Keleş son nefesine kadar kendini hiç emekli görmedi.Siyasete girerekbir çok kademelerinde görev aldı.Eski Güngören belediyesi meclis üyesi olan 5 çocuk ve 9 torun sahibi olan Keleş 50 yıllık ticari serüveni olan vergi dairelerinde yıllarca Bornz palaket aldı. Vergi rekormenleri arasına giren bir isim Haydar Zeki Keleş. Sağlığında Dernek ve vakıflara yardımlarda bulunanarak gençlerin eğitiminde yardım elini esirgemeyen bir büyük insandı.

Güngörende ilk özel hastane inşaatını yaparak hizmete sunan Haydar Zeki Kleş sağlık konusunda Güngören kazandırdığı ilk özel hastane ile Güngörenlilere hizmet icin calışan biriydi.

Haber & Fotoğraf : Sadullah Dervişoğlu / istanbul

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209