Yeniden MİT’e atanan Fidan’ın internet sitelerindeki görev süresi bilgileri tahrif edilmiş

Hakan Fidan’ın AK Parti milletvekilliği aday adaylığından çekilmesinin ardından yeniden MİT Müsteşarlığı’na atanmasının kanuna aykırı olduğu yönündeki tartışmalar sürerken, Fidan’ın MİT’te göreve başladığı tarihe ilişkin internette kapsamlı bir ‘tahrifat’ yapıldığı ortaya çıktı.

Yeniden MİT’e atanan Fidan’ın internet sitelerindeki görev süresi bilgileri tahrif edilmiş
İnternetteki en kapsamlı ansiklopedi olan Wikipedia.org başta olmak üzere birçok biyografi sitesinde Fidan’ın MİT’te göreve başlama tarihi 17 Nisan 2010 yerine ‘17 Nisan 2009’ olarak değiştirildi. MHP’li vekiller, TBMM Genel Kurulu’nda bunun bir sahtekarlık olduğunu belirtti.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 14. maddesinde yer alan “MİT fiili kadrosuna atanan personelden; bu teşkilattaki göreve başladıkları tarihten itibaren beş yıl geçmeden istifa edenler veya istifa etmiş sayılanlar, görevle ilişkilerinin kesildiği tarihten itibaren beş yıl geçmedikçe devlet memurluğuna alınamazlar.” hükmü, geçen ay MİT Müsteşarlığı’ndan ayrıldıktan sonra önceki gün yine aynı göreve atanan Hakan Fidan’ın durumunu tartışma konusu yaptı. CHP ve MHP, atamanın ilgili kanuna aykırı olduğunu belirterek suç duyuruşundu bulundu. Başvurularda, Fidan’ın Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürürken, 17 Nisan 2010 tarihinde MİT’e ‘Müsteşar Yardımcısı’ olarak atandığı, dolayısıyla 2015 yılının Şubat ayında görevinden ayrılan Fidan’ın gerekli 5 yılı doldurmadığı için, 5 yıl süre geçmeden kuruma dönemeyeceği belirtiliyor. Başvurularda ayrıca atamanın, MİT Kanunu’nun 13. Maddesinde düzenlenen “Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Milli Güvenlik Kurulunda görüşüldükten sonra Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır.” hükmüne de aykırı olduğu, Fidan’ın yeniden atanmasında MGK kararı olmadığı belirtiliyor.

BİRÇOK İNTERNET SİTESİNDE TAHRİFAT YAPILMIŞ

Tartışmalar TBMM’de de devam ederken, Fidan’ın MİT’teki göreve başlama tarihinin internetteki birçok sitede değiştirildiği ortaya çıktı. İnternetin en geniş kaynak sitesi olan Wikipedia.org başta olmak üzere ünlü kişilerin biyografilerine yer veren bir çok sitede de Fidan’ın 17 Nisan 2010 olan ‘MİT’te göreve başlama tarihi’nin ’17 Nisan 2009’ olarak değiştiği belirlendi. Ayrıca Fidan’ın Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı’ndan MİT Müsteşar Yardımcılığı’na atandığına ilişkin internetteki haberlerin büyük çoğunluğuna da ulaşılamıyor.

MHP Milletvekilleri dün konuyu TBMM’de gündeme getirerek internette yapılan kapsamlı tahrifata tepki gösterdi. Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, elindeki 17 Nisan 2010 tarihli gazete kupürlerini göstererek “Hakan Fidan 17 Nisan 2010 tarihinde MİT Müsteşar Yardımcılığına atanıyor. Bu Milliyet gazetesinin 17 Nisan 2010 tarihli nüshası, bu da Sabah gazetesinin 17 Nisan 2010 tarihli nüshası. MİT Müsteşar Yardımcılığına Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan'ın atandığını gösteriyor. Ama dün Wikipedia'daki Hakan Fidan'a ait sayfada onlarca değişiklik yapılmış yani sahte belge üretilmiş ve Başbakan bu sahte belge üzerinden topluma doğruları söylemiyor.” dedi.

MHP’Lİ YILMAZ: EVRAKTA SAHDECİLİK, DOLANDIRICILIK

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da Fidan’ın dönmesinin MİT Kanunu'nun 13'üncü ve 14'üncü maddelerine aykırı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “2010 yılının Nisan ayında MİT Müsteşarlığı görevine atanan Hakan Fidan'ın (burada sizin çok güvendiğiniz bir havuz medyası da dâhil olmak üzere) MİT'e atanma tarihi olarak neyi gösteriyor? 17 Nisan 2010 tarihini gösteriyor. Arkadaşlarımız tespit etti, Wikipedia'ya bakın; 2010 olan başlangıç tarihi kaça çevriliyor biliyor musunuz? 2009'a çevriliyor. Bunu birinin açıklaması lazım. Bu, evrakta sahtekârlığa girer, bu dolandırıcılığa girer. Bir MİT Müsteşarı bunu yapıyorsa bunun MİT Müsteşarlığı sorgulanır. Bunu bu Meclisin açığa çıkarması lazım. Böyle bir MİT Müsteşarının olduğu yerde 7 Haziran seçimleri güven altında yapılmaz, 7 Haziran seçimlerine şaibe karışır. Bu MİT Müsteşarı görevde olduğu müddetçe yüce Meclisten ilan ediyorum: 7 Haziran seçimlerinde şaibe olacaktır.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209