Müslümanlar Mısır için Eyüp Sultan'da Kıyama Durdu

Mısır'da gerçekleştirilen katliamı protesto için Eyüp Sultan'da bir araya gelen Müslümanlar gıyabi cenaze namazı kılıp dua ederek, Mısır'da ki ve Suriye'de ki katliamları protesto ettiler.

 İstanbul Eyüp Sultan'da Müslümanlar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) ile Anadolu Eğitim ve Dayanışma Gönüllüler Platformu'nun çağrısı üzerine Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik uygulanan katliamı protesto etmek ve hayatını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kılmak, için Eyüp’te bir araya geldiler.


Öğle saatlerinde Eyüp Sultan Camisi ve avlusunu dolduran vatandaşlar
sık sık tekbir getirerek; "Darbeci firavunlar döktükleri kanlarda boğulacak", "Darbeciler yenilecek, İslami hareket kazanacak", "Suriye'de Mısır'da direnişe bin selam", "Darbeci firavunlar döktükleri kanda boğulacaklar" yazılı pankartlar "İslami hareket engellenemez", "Defol Sisi seninleyiz Mursi", "İhvan'a selam direnişe bin selam" sloganları attı.

Vatandaşlar, daha sonra Mısır'da ve Suriye'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Yürekten gelen duygularla sık sık tekbir getiren grup, Mısır, Suriye ve Filistin halkına destek çağrısı yaptı.

Mehmet Emin Yıldırım, Türkiye'de insanların evlerinden çıkıp Eyüp Sultan'a gelebildiğini fakat  Mısır'da cumaya gidenlerin kefenlerini bellerine sararak dışarı çıktığını söyledi. Mısır'da cuma çıkışında şehit olanların haberlerini aldıklarını söyleyen Yıldırım, yeryüzünün fosilleşmiş düzenlerinin tek tek çöktüğünü anlattı. Yıldırım, Adeviyye'nin duruşu karşısında hiçbir zorba gücün duramayacağını ifade ederek, uluslararası camianın katliamlar karşısında kör ve sağır olduğunu söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan  Abdurrahman Dilipak, Mısır'da katliamın yapıldığı Rabiatül Adevviye Meydanı'nın ve darbe karşıtı gösterilerin sembolü dört parmakla yapılan "Rabia işareti"nin ne anlama geldiğini anlattı.

Selamın, İslam dünyasının yeni "zafer işareti" olmaya aday olduğunu belirten Dilipak, Adeviyye'den Eyüp Sultan'a gönderilen selama, bugün icabet edeceklerini söyledi.

Sağ elini havaya kaldırarak, başparmağını açıp diğer 4 parmağını birleştirerek "Rabia işareti" yapan Dilipak, şunları söyledi:

"Bu harekete baktığınızda başparmak güvercinin başı, diğer parmaklar da kanatlarıdır. Bu, barışı ifade ediyor. Bu bir güvercindir. Güvercin Hz. Nuh'un gemisiyle karaya çıkmasını anlatıyor. Güvercinin ağzında zeytin dalıyla karaya çıktılar. İman edenler yeni bir dönem başlattılar. Onun için ağzında zeytin dalı taşıyan güvercin, Hz. Nuh'un gemisinin karaya çıkmasının başladığının ifadesidir. Bu, Anadolu topraklarında Cudi Tepesi'nde gerçekleşmiştir. Bunun bir diğer anlamı ise baş parmak 'Elif'tir. Bu Allah lafzını ifade eder. Burada 18-81, yine Peygamber Efendimizi ifade eder. Ayırca 4 rakamı Adeviyye'yi temsil ediyor. Bu bakımdan bu işaretimizle Adeviyye'ye selam göndermiş oluyoruz."

Birçok ulusal ve uluslararası televizyon kanalı da Eyüp Sultan Camisi'nden canlı yayın yaptı.

Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş,  Mısır'a destek için 2 marş seslendirdi. Vatandaşlar, Bünyamin Demir'in toplu dua yaptırmasının ardından dağıldı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209