Ürdün Petra Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Ürdün Petra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Badran ile iki üniversite arasında öğrenci değişimini ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan protokol imzaladı.

Ürdün Petra Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı

 İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (DEİK) Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile Petra Üniversitesi Rektörü ve Eski Lübnan Başbakanı Prof. Dr. Adnan Badran, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda gerçekleşen DEİK Türk-Ürdün İş Konseyi Toplantısı'nda bir araya geldiler. Toplantı sonrasında Dr. Mustafa Aydın, Ürdün Petra Üniversitesi Rektörü ve Eski Lübnan Başbakanı Prof. Dr. Adnan Badran'ı İAÜ Florya Yerleşkesi'nde ağırladı.

Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendiren Dr. Mustafa Aydın, “Ürdün ile ilişkilerimiz tarih boyunca çok güçlü olmuştur. Ortak dinimiz, kültürümüz, geleneklerimiz ve sosyokültürel yapımız bu iki ülke arasındaki ilişkileri her bakımdan güçlendirmiştir. Bu ilişkiler hem Ürdün hem Türk hükümetlerinin güçlü iradesiyle son yıllarda da pekişerek devam etmiştir. Bu kapsamda eğitim sektörlerinde işbirlikleri yapmamız, bu işbirliklerini geliştirerek etkin ve geniş kapsamlı projelere birlikte imza atmamız kaçınılmazdır. Bugün burada Ürdün eski Başbakanımız ve Petra üniversitesi rektörümüz Sayın Prof. Dr. Adnan Baran ve Ürdün İş Adamları Derneği Başkan Vekili Thabet A. Taher ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Başlatacağımız işbirliklerinin ileriki dönemlerde iki ülkenin öğrencileri ve eğitim camiası için çok önemli gelişmelere vesile olacağına yürekten inanmaktayım,” dedi.

Toplantı sonrasında iki üniversite arasında diploma akreditasyonu ile ilgili çalışmaların başlatılmasına karar verildi. DEİK’teki toplantı sonrasında İstanbul Aydın Üniversitesini ziyaret eden Ürdün heyeti, üniversitemizin teknik donanımı, akademik programları ve diğer çalışmalarından son derece memnun kaldılar. Ziyaret sonunda iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Dr. Mustafa Aydın’ın bizzat gezdirdiği Petra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Badran'a üniversitemizin son yıllardaki hızla büyüyen akademik ve teknik alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Teknoloji Merkezi, Online Eğitim Merkezi, laboratuarları, TV stüdyosu, Haber Ajansı ve amfileri gezen Prof. Dr. Adnan Badran, üniversitenin alt yapısından çok etkilendiğini ve kendi üniversitesinde de böyle bir alt yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Badran, üniversitemizin bilgi işlem ve güvenlik ağını da çok etkileyici buldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi'ni ziyaret eden Ürdün heyetiyle iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan bu protokolle öğrenci değişim programının geliştirilmesi, ortak seminerler ve konferanslar verilmesi amaçlanıyor.

 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209