"Mübarek yakında beraat edecek"

Mısır'da göstericileri öldürmek için güvenlik kuvvetlerine talimat vermek, rüşvet, yolsuzluk ve zimmet suçlamaları ile yargılanan eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i savunan Kuveytli avukatlar, yakın bir zaman içerisinde Mübarek'in mahkemeden beraat edişini kutlayacaklarını söylediler.

Kuveyt'in El Rai Gazetesi'ne mülakat veren Avukat Faysal El Otobi, Mübarek'in masum olduğuna inandıklarını belirterek, Mübarek'in kendisine yönelik suçlamalardan kurtulacağına ve beraat edeceğine inandıklarını ifade etti.

Mübarek'e karşı ayaklanmanın, Mısır'ı üçe bölmeyi hedefleyen ve İran, Hizbullah ve Hamas tarafından organize edilen bir planın parçası olduğunu ileri süren El Otobi, sözkonusu planın 2005 yılında başladığını ve Kuveytli başka bir avukatın bu konu ile ilgili mahkemeye belge sunduğunu söyledi.

Halk ayaklanmasının hemen ardından Hizbullah üyesi 19 kişinin Mısır'a sızarak hapishanelerdeki Hizbullah üyelerini serbest bıraktıklarını iddia eden El Otobi, "Ayaklanma ekonomik sebeplerden başladı fakat sonra işe bilinmeyen unsurlar karıştı" dedi.

Olaylar sırasında öldürülen göstericilerin bilinmeyen yabancı unsurlar tarafından vurulduğu iddiasını savunan Avukat Faysal El Otobi, Mısır'a gelerek Mübarek'i savunmaları konusunda ise "Biz Irak'a gelerek Saddam Hüseyin'i savunan Mısırlı avukatlardan hiç bahsetmedik. Mübarek ve oğulları, Kuveyt'in işgaline ve Saddam Hüseyin'in yağmacılığına karşı durdular" diye konuştu.

Mısır'da 25 Ocak 2011 tarihinde başlayan halk ayaklanması sonucunda Mübarek 30 yıl boyunca oturduğu cumhurbaşkanlığı makamından istifa ederek ayrılmış, muhaliflerin baskıları üzerine Mübarek, oğulları Cemal ve Ala ile İçişleri eski Bakanı Habib El Adli, Kahire Ağır Ceza Mahkemesi'nde başta protestocuların öldürülmesi olayı olmak üzere bir çok suçlamadan dolayı 03 Ağustos 2011 tarihinden itibaren yargılanmaya başlamıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209