Lübnan'da parti liderine suikastte yeni iddia

Lübnan Kuvvetleri Partisi lideri Semir Ca'ca'ya yönelik suikastla ilgili el-Müstakbel Partisi milletvekillerinden Ahmed Fetfet yerel ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

Lübnan'da parti liderine suikastte yeni iddia

Ahmet Fetfet, Lübnan'da yayın yapan MTF televizyonuna yaptığı açıklamada, Semir Ca'ca'ya yönelik saldırıyla ilgili el konulan aracın Lübnan emniyet güçlerinden Salah el-Hac adlı subaya ait olduğunu, araçta suikastte kullanılan silahın da bulunduğunu belirtti.

Sivil plakalı aracın el-Hac'a ait olduğunu, Suriye konsolosluğuyla bir alakasının bulunmadığını dile getiren Fefet, ''Aracı kullanan kişinin ise el-Hac'ın koruması olduğu belirlenmiştir'' dedi.

Bu arada, Salah el-Hac'ın, 2005 yılında kurulan Lübnan Uluslararası Mahkemesi tarafından Refik Hariri suikastiyle ilgisi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 4 subaydan biri olan Ali El Hac'ın oğlu olduğu belirtildi.

Semir Ca'ca, suikastin gerçekleştiği gün düzenlediği basın toplantısında, ''Suikast silahı kişilerin değil, devletlerin edinebileceği bir silah'' diyerek, saldırının kendisini, ''silahların devlete hakim olmaması'' için verdiği mücadeleden alıkoymayacağını belirtmişti.

Lübnan İçişleri Bakanı ise güvenlik güçlerince yapılan inceleme sonucu, suikast girişiminde 1 kilometre mesafeden silahla atış yapıldığını bildirmişti.

ABD'nin Lübnan Büyükelçisi Maura Conelli de ülkesinin Lübnan'da siyasi suikastlerin yeniden başlamasından duyduğu kaygıyı dile getirmişti.

Necib Mikati hükümeti karşında yer alan 14 Mart'çı Lübnan Kuvvetleri Partisi, parlamentoda 5 vekille temsil ediliyor.

Suriye güçlerinin ülkede bulunduğu yıllarda Lübnan Kuvvetleri Partisi kapatılmış ve lideri Semir Ca'ca, Lübnan eski başbakanlarından Reşid Kerami'ye suikast suçlamasıyla hapse mahkum edilmişti. Suriye güçlerinin 2005 yılında Lübnan'dan çekilmesinin ardından, Semir Ca'ca, siyasi bir anlaşmayla hapisten çıkmıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209