Atatürk Müzesi Restorasyonun uzaması hangi nedenlerden dolayıdır?

Atatürk Müzesi Restorasyonun uzaması hangi nedenlerden dolayıdır?

Atatürk Müzesi Restorasyonun uzaması hangi nedenlerden dolayıdır?
 Şişli Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Muharrem Çatalkaya hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclis toplantısında sözlü okuyarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Şişli’de ki Atatürk Evi’ni Restorasyona almasının üzerinde 25 ay geçmesine rağmen tamamlanamamasını sorgulayarak Başkan Topbaş’a sordu: “Atatürk Müzesi Restorasyonun uzaması hangi nedenden/nedenlerden dolayıdır? Müzenin Atatürk Evi olması nedeni ile yapılacak olan çalışmanın daha fazla hassasiyet gösterilerek yapılması gerekirken neden bu özen gösterilmemiştir? İnşaat/restorasyonu üstlenen yüklenici firma hakkında gecikmeden dolayı herhangi bir işlem yapıldı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Şubat ayı toplantılarında Şişli Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Muharrem Çatalkaya ve Selahattin Engez imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:

İBB Meclis Başkanlığına

Konu: Şişli Atatürk Müzesi Hakkında
Şişli Halaskargazi Caddesi 127 pafta, 947 Ada, 11 parsel numara 140’da bulunan Atatürk Müzesinin 23. 12. 2013 tarihinde İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğünce 23. 12. 2013 tarihinde ihale edilerek restore edilmesi planlanmıştır. İhale süresi 23. 12. 2013 tarihinden başlayarak 300 gün sonra ki süreyi kapsamaktadır. Ancak Şişli halkından tarafımıza gelen şikâyetler üzerine bu sürede inşaat/restorasyon çalışmasının tamamlanmadığı gözükmektedir. Bu nedenle:

1. Atatürk Müzesi restorasyonun uzaması hangi nedenden/nedenlerden dolayıdır?
2. Müzenin Atatürk Evi olması nedeni ile yapılacak olan çalışmanın daha fazla hassasiyet gösterilerek yapılması gerekirken neden bu özen gösterilmemiştir?
3. İnşaat/restorasyonu üstlenen yüklenici firma hakkında gecikmeden dolayı herhangi bir işlem yapıldı mı?

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209