ESENLER’DEN SURİYE’YE SICAK EL

Silahların gölgesinde her gün ölüm soluyan ve ağırlaşan kış şartlarıyla daha da zor günlere giren Suriyeli vatandaşlara Esenler’den de sıcak bir yardım eli uzanıyor. Esenler’den Suriye’ye ayakkabıdan iç çamaşıra, bottan battaniyeye kadar bir kamyon giyecek ve kışlık malzemesi gönderildi.

ESENLER’DEN SURİYE’YE SICAK EL

 Afet veya savaş sebebiyle dünyanın hangi köşesinde açlık, kıtlık, yokluk gibi sıkıntı yaşansa oraya yönelen Esenler, Suriye’yi de unutmadı. Pakistan’da yaşanan sel felaketinde, Somali’nin karşı karşıya kaldığı kuraklık ve kıtlıkta bu bölgelere yardım gönderen ve geçtiğimiz Ağustos ayında Arakan’ da yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak 100 bin kişilik iftar düzenleyen Esenler Belediyesi, Suriyeli vatandaşların çığlıklarına da sessiz kalmadı. Esenler Belediyesi, kış aylarının iyice kendisini hissettirmeye başladığı bu günlerde, her an ölümle burun buruna olan Suriyeli vatandaşların soğukta ve muhtemel salgın hastalıklardan korunabilmeleri için, içinde ayakkabıdan iç çamaşıra, bottan battaniyeye kadar içinde binlerce adet eşya bulunan TIR’ı Suriye’ye yolladı.  

Yaklaşık 14.000 bin adet eşya gönderdiklerini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Elbette bu bütün Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamayacak ama onlar için bir nebze olsun ilaç olacak. Bundan da önemlisi onlar için bir umut olacak. Yalnız olmadıkların, kendilerini duyan bir kulak, gören bir göz olduğunu hissedecekler” dedi. Yardım TIR’ı önce Adıyaman Valiliği’ne, oradan da Suriyeli vatandaşlara ulaştırılacak.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209