KOCA "SANAYİ ÜRETİMİ ÜMİT VERİCİ"

ASKON Genel Başkanı Mustafa KOCA sanayii üretimindeki artışla ilgili yaptığı değerlendirmede, “ümit verici gelişme yılı bu trendle kapatırsak, büyüme handikapını çözeriz” dedi. Açıklama şu şekilde:

KOCA
“TUİK tarafından açıklanan verilerde açıkça görülmektedir ki ülkemiz birçok iç ve dış dinamiğe rağmen ekonomide iyiye doğru ilerleyişini sürdürmektedir.

Sanayi üretim artışı geçen yılın aynı ayına göre Temmuz’da % 4.6 oranında artış kaydetti. Bu hiç şüphesi bu kritik ortamda son derece iyi bir veri. Ümit verici ve güven artırıcı. 

Kritik ortam derken, içerde hükümetin ve başbakanın yıpratılmasına dönük olarak sürekli gündemi meşgul eden sosyo-politik olayların varlığı, dışarda ise, komşumuz Suriye ve Mısır gibi ülkelerin konumu, aynı çözüm sürecinin ağır baskısını kastediyorum.  Bunlar hiç şüphesiz bizim ekonomimizi ciddi olarak etkileyecek konular.

Bir de son zamanlarda FED kararları dolayısıyla sermaye akışının tersine dönmesi yüzünden biz de ve bizim gibi ülkelerde meydana gelen döviz kurlarındaki gelişmeleri ekleyebiliriz. Bütün bunlara rağmen sanayii üretimi iyi geldi. Bu iyiye alamet. Eğer böyle bir trendi yıl sonuna kadar sürdürme imkanı bulabilirsek, bu yıl ki büyümeyi de hedefin üzerine çıkarabiliriz. 

Üretim endeksinin iyi gelmesinde imalat sanayinin payının belirleyici olduğunu görüyoruz. Bu daha iyi bir durum. Bunu tetikleyen en önemli faktörün Avrupa’ da krizin bittiği ve olumlu ekonomik gelişmelerin devreye girdiği gibi bir gelişmenin var olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa’ya olan ihracatımızda da belirgin bir artış başladı. Bu durum bizim imalat sektörünü harekete geçirdi.” 

 KOCA: “Artış sevindirici.”

“Dövizin yüksek seviyelerde seyretmesi şimdilik ihracatı destekleyen bir kıymet ifade ediyor. Bize rekabetçi bir fırsat sunuyor. Ancak sürdürülebilirliği konusunda o kadar rahat olamıyoruz.”  

Her şeye rağmen üretim artışının, piyasalara, istihdam verilerine ve büyüme rakamlarına olumlu yansıyacağı için sevindirici olduğunu ifade etmek isterim. 

ASKON
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği

                                                                                     

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209