BALAT YEŞİLAY GÖNÜLLÜSÜ HASAN BAYRAKTAR

Balat'ın Yeşilay Gönüllüsü Hasan Bayraktar bütün gücü ile Kumar, Uyuşturucu, Alkol ve Sigaraya savaş açtı. Bu arada semt aralarında küçük çocukların harçlıklarını kapmak için koyulmuş şans makineleri için belediye ile yoğun uğraşıyor, Bu makinelerin kaldırılmasını sağlamaya çalışıyor.

BALAT YEŞİLAY GÖNÜLLÜSÜ HASAN BAYRAKTAR
HABERİN GALERİSİ
Hasan Bayraktar

Hasan Bayraktar

BALAT YEŞİLAY GÖNÜLLÜSÜ HASAN BAYRAKTAR
Balat'ın Yeşilay Gönüllüsü Hasan Bayraktar bütün gücü ile Kumar, Uyuşturucu, Alkol ve Sigaraya savaş açtı.
Bu arada semt aralarında küçük çocukların harçlıklarını kapmak için koyulmuş şans makineleri için belediye ile yoğun uğraşıyor, Bu makinelerin kaldırılmasını sağlamaya çalışıyor.
Fatih kent konseyinde konu ile ilgili birçok girişimi olan Hasan Bayraktar Emekli bir işçi, Maaşının yarısı kredi kart borçlarına kesildiği halde yemiyor içmiyor bütün gücü ile çocuklarımızı kurtarmak için her kılığa girerek çocuklarımızın, halkımızın ilgisini Kumar, Uyuşturucu, Alkol ve Sigaraya çekmeye çalışıyor.
 milletvekili ali torlak hasan bayraktarı ziyaret etti.
Gene kredi kartı ile borçlanarak aldığı seyyar amfi cihazı ile sokaklarda gezerek Kumar, Uyuşturucu, alkol ve Sigaranın zararlarını anlatıyor, Müzik eşliğinde çocukların ilgisini çekiyor. Çocuklar Hasan Bayraktarın mikrofonu ile Anne ve babalarına, ağabeylerine, evdeki büyüklerine hitaben "Sevgili babacım bizi zehirliyorsunuz, lütfen Kumar oynamayın, sigara - alkol içmeyin" diye sesleniyor.
Biraz sirk palyaçosu gibi oluyor ama buluş müthiş, çocukların ilgisini çekmek amaç olunca Bayraktar için her şey mubah oluyor.
Şimdi bir kabinli motosiklet almayı düşünüyor. Bildiri form dağıtma, standını, Amfisini  buna yükleyip, Fatih'i karış karış gezerek yayan ulaşamadığı mahallere giderek çocuklarla tanışmak onlara Kumar, Uyuşturucu, alkol ve Sigara hakkında Yeşilay broşürü vermek, onlar için düzenlediği "ödüllü" bilgi yarışmasına davet etmek için kullanacak.
Ancak ekonomik durumu buna müsait değil, Bu konuda bir sponsor arıyor. kabinli motosiklet ve römorku 7-8 bin lira civarında tutuyor, Şimdilerde böyle bir gönüllü aranıyor.
Mahallemizin renkli siması Hasan Bayraktar bu konuya bu denli ciddi ve fedakar yaklaşmasının sebebi 30 yıl Kumar, alkol ve Sigaraya bağımlı yaşadı, Şimdi hepsinden kurtuldu, yaşadığı acıları çocuklar çekmesin diye, Yuvalar yıkılmasın diye ibadet aşkı ile hayatını bu işe adadı, Yeşilay genel merkezi ise son genel kurul ile yönetimin değilmiş olması, yeni yönetimin Hasan Bayraktarın faaliyetlerini anlamakta zorluk çekmesi nedeniyle Rutin Yeşilay yayınları dışında bir destek alamıyor, Buda işin diğer garip tarafı.
Facebook üzerinden Hasan Bayraktar'ın faaliyetlerini takip edebilirsiniz



https://www.facebook.com/hasan.bayraktar.33
Haber & Fotoğraf : Abdullah Gözaydın

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209