GELECEĞİNİZİ BİLİYORDUK

“Kurbanlar Şahidiniz Olsun” duası ve temennisi ile girdiğimiz 2013 Kurban Organizasyonunda, Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bu defa da emanetlerinizi gerçek sahiplerine ulaştırdık.

GELECEĞİNİZİ BİLİYORDUK
 GELECEĞİNİZİ BİLİYORDUK

“Kurbanlar Şahidiniz Olsun” duası ve temennisi ile girdiğimiz 2013 Kurban Organizasyonunda, Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bu defa da emanetlerinizi gerçek sahiplerine ulaştırdık. Yoksulları, yetimleri, muhtaçları, kimsesizleri, mağdurları, mazlumları sevindirdik.

Türkiye ve Avrupa’daki hayırseverlerin vekâleten verdiği binlerce kurban, “30 Ülkede ve 40 Bölgede” keserek Yardımeli gönüllüleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi yüz binlerce aileye dağıtıldı.

Gazze: Giriş çıkışların kısıtlandığı, açık hava hapishanesinden farksız bir yer… İnsanlar ne kadar bayram yapabilir? Ne kadar sevinebilir ki? Bu sıkıntılı günlerinde yanlarında olmak istedik. Kurbanlarımız şehit ve gazi ailelerine ve yetimlere bizzat ulaştırıldı. Dernek merkezimize gelemeyen ailelerin hisseleri, evlerine kadar götürülerek teslim edildi, bayramlaşıldı. Çocuklarını şehit veren yaşlı bir teyze, Türkiye’den kurban hediyesi geldiğini öğrenince gözyaşları içerisinde Hükümete ve emeği geçen herkese, hayırseverlere teşekkür etti: “Çocuklarım bir dava uğruna canlarını verdiler. Sizlerin bizim yanımızda olduğunuzu hissetmemiz bize güç veriyor, direnme azmi veriyor. Bizleri unutmayın!”

Kırgızistan’da kurban eti verilen yaşlı bir teyze, gözyaşları içerisinde ellerini kaldırarak dua ediyordu: “Biliyordum geleceklerdi, bekliyordum. Yanılmamışım Allah’ım, sana sonsuz şükürler olsun. Senin için yapılan bu ibadetlerini kabul et, birlik ve beraberliğimizi bozma Ya Rabbi!”

Somali’de, evdeki yetimlerine kurban eti götürmek için saatlerce kurbanların kesilmesini bekleyen anneler, günün sonunda aldıkları kurban paketleri ve hediyeleri ile evlerine dönerken sürekli dua ediyorlardı.

Sudan’daki yetimler, Türkiye’den giden gönül erleri ile farklı bir bayram yaşadılar. Türkiye’den gelen ağabeyleri, ablaları, amcaları, teyzeleri bu bayram gününde onlarla oynadı, yemek yedi, şakalaştı…

Bayram bu olsa gerek… Sevindirdiklerimizin yüzündeki o mutluluk ve tebessüm en güzel bayram hediyesi… Akabe Yetimler ve Eğitim Külliyesinin çalışanı, öğretmeni ve yetimleri, bayramın bayram olmasına vesile olan hayırseverlere teşekkürler ve dualar gönderdiler.

Allah’a yakın olmanın ve yaklaşmanın başta Somali, Filistin-Gazze, Suriye, Sudan, Suriye, Arakan, Moritanya, Malavi, Tanzanya, Moğolistan, Kırım, Azerbaycan, Etiyopya (Habeşistan), Doğu Türkistan, Bosna ve tüm dünyanın muhtaç, mağdur, mazlum ve mülteci durumuna düşmüş insanlarıyla yakınlaşmaktan ve onlara yardım elini uzatmaktan geçtiği inancıyla dolu, İbrahimî bir şuurla çıktığımız bu kutlu seferlere başlarken Rabbimize hamdolsun ki, bu defa da emanetlerinizi gerçek sahiplerine verdik; yoksulları, muhtaçları, mazlumları ve yetimleri sevindirdik.

Kıldığımız bayram namazlarıyla, getirdiğimiz tekbirlerle, kurban kesimleriyle, yardım dağıtımlarıyla bir bayramı elhamdülillah coşkuyla yaşadık; dostluğumuzu ve kardeşliğimizi pekiştirdik. 

Konuyla ilgili konuşan Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan: ”Başta Filistin-Gazze, Somali, Suriye, Sudan, Arakan, Bangladeş, Moritanya, Malavi, Tanzanya, Azerbaycan, Etiyopya (Habeşistan), Bosna olmak üzere dünyanın daha pek çok yerinde muhtaçların, mazlumların, mağdurların, kimsesizlerin yüzlerini güldürdük,  yetimlerin ve öksüzlerin başını okşadık, onlara kıyafet yardımları yaptık, çeşitli hediyeler verdik.

Kılınan bayram namazlarıyla, getirile tekbirlerle, Kurban kesimleriyle, yardım dağıtımlarıyla bir bayramı daha coşkuyla kutlandı; dostluklar ve kardeşlikler pekiştirildi. 

Yardımeli Derneği hayırseverlerin vekâleten verdiği binlerce kurbanı, kurban sahiplerimin isimlerini tek tek okuyarak 30 ülkede ve 40 bölgede keserek Yardımeli gönüllüleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi yüz binlerce aileye dağıttı. Kestiğimiz kurbanlarla fakirlerin, muhtaçların, mazlumların, mağdurların ve mülteci konumuna düşmüş kardeşlerimizin bayram sevincine ortak olduk. Ayrıca Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuklarımızı giydirip onların da bayram yapmasını sağladık. Kardeşliğin, paylaşmanın, vefanın ve iyiliğin doruğa çıktığı çalışmalarımızda mutluluk ve sevinç,  hüzün ve duygusallık aynı anda yaşandı.

İyilik elçilerimiz gittikleri ülkelerde ve bölgelerde başta Kardeş Aile ödemeleri olmak üzere aynî ve nakdî yardımlar yaptılar. Kardeş Aile ziyaretleri yaparak, çeşitli hediyeler vererek onların bayram sevincine ortak oldular.

Ekiplerimiz gittikleri yerlerde var olan sorunları tespit ederek, ümmetin problemlerine “Kalıcı Çözümler” üretilmesi amacıyla “Kalıcı Projeler”  inşa edilmesi için Genel Merkezimize raporlar sundular. Bu raporlar doğrultusunda “Kalıcı Projeler”in hayata geçirilerek ümmete ve insanlığa hizmet etmesi sağlanacak.arla fakirlere, yetimlere, muhtaçlara, mazlumlara bayram sevincini yaşatan tüm hayırseverlerimize ve gönüllü ekibimize çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” dedi.

Derneğimize gösterdiğiniz güven ve teveccühten dolayı en kalbî selâmlarımızı ve şükranlarımızı sunarız. Nice bayramlarda buluşmak duası ve dileği ile…

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209