Şendiller'in 12 Eylül davası için talebi

Eski BBP milletvekili Ökkeş Şendiller'de Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12 Eylül davasına müdahil olmak için dilekçe verdi.

Şendiller'in 12 Eylül davası için talebi

12 Eylül askeri darbesi ile ilgili davanın görüldüğü 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne avukatı Ural Gündoğan ile birlikte gelen eski BBP milletvekili Şendiller, yaptığı açıklamada, Anayasa'daki geçici 15. madde nedeniyle daha önce böyle bir davanın açılmadığını hatırlatarak maddenin kalkmasın ardından Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın davayı açtığını söyledi. 12 Eylül darbesi öncesinde kendisinin beraat etmesine rağmen darbenin ardından bir çok hakkının elinden alındığını söyleyen Şendiller, defalarca sorgulandığını, tekrar yargılandığını kaydetti.

"Zaman aşımı gibi, başka konularla ilgili çok önemli neticeler alınacağını düşünmüyorum " diyen Şendiller, ancak, darbeciler, darbeye teşebbüs edenler bakımından önemli olduğuna dikkat çekerek "Darbeden mağdur olmuş bir vatandaş olarak müdahil hakkımı kullanacağım" dedi.

4 Nisan'daki davaya da katılacağını vurgulayan Şendiller, darbeden mağdur olan herkesi müdahil olmaya çağırdı. Şendiller, Türkiye'nin darbelerden uzak güzel günlerin olmasını istediğini ifade ederek açılan davanın demokrasin ve milli iradenin dışına çıkılmaması için önemli olduğunu kaydetti.

Şendiler, daha sonra avukatı ile birlikte 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçerek dilekçesini verdi.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209