MHP: Hükümet yargıyı siyasallaştırdı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ''Hükümet, yasama ve yürütme gücünü kadrolaşma, yıldırma ve tahrik amaçlı kullanmakta, bürokrasi siyasallaştırılmaktadır'' dedi.

MHP: Hükümet yargıyı siyasallaştırdı

Ayhan, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, AK Parti'nin ''bürokratik oligarşi'' söylemleri ile kamu yönetimini ve bürokrasiyi alt üst ettiğini, liyakat ilkesi yerine ''vücut dilinden anlayan bürokrat'' profilinin ön plana çıktığını ileri sürdü.

''Yasa hükmü kötüye kullanılarak, yıldırma ve yıpratmayla sürgünlere meşruiyet kazandırılmaya çalışılmıştır'' diyen Ayhan, şöyle devam etti:

''AKP iktidara geldiğinden bu yana personel rejiminde asıl olan yerine istisnalar ön plana çıkarılmaya başlanmıştır. Bu şekilde siyasi saikler, hizmet gereği ve kamu yararının yerine geçmiştir. Birçok kurumun teşkilat kanunları değiştirilerek yasa ile çalışanlar görevlerinden alınmış ya da yerleri değiştirilmiştir. Bürokraside yıldırma süreci ile birlikte siyasi kadrolaşma yaşanmaya devam etmektedir. Hükümet, yasama ve yürütme gücünü kadrolaşma, yıldırma ve tahrik amaçlı kullanmakta, bürokrasi siyasallaştırılmaktadır.

Ücret rejimi de tahrip edilmektedir. AKP döneminde, merkezi sınav kapsamında olmayan ve nesnel kurallara da bağlı olmaksızın hizmete alınabilen sözleşmeli ve geçici personel istihdam yolu sıklıkla kullanılmıştır.''

''AK Parti'nin, atanma şartlarını taşımadığı halde birçok bürokrata görev yaptırdığını'' ileri süren Ayhan, ''Bunların yetkisiz olarak yürüttüğü görevler nedeniyle yaptıkları işlemlerin geçerliliği de tartışma konusu olmuştur. Sınırlı da olsa yapılan operasyonlardan elde edilen bilgiler, yolsuzluk batağının tüyler ürperten boyutunu kısmen de olsa gözler önüne sermektedir'' diye konuştu.

Kamu yönetimi disiplininden uzaklaşıldığını, istihdam rejiminin bozulduğunu öne süren Ayhan, ''Tüm bunların nihayetinde, 'devleti ele geçirme operasyonu' olduğu açıkça anlaşılmaktadır'' ifadesini kullandı.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209