Kurtulmuş: Pazarlıklar partisi olmayız

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Bu genç ve ümit veren partiyi pazarlıklar partisi haline getirmeyiz'' dedi.

Kurtulmuş: Pazarlıklar partisi olmayız

Kurtulmuş çeşitli programlara katılmak için geldiği Ordu'da Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, HAS Parti olarak Türkiye siyasetini yeniden formatladıklarını söyledi.

Parti olarak çok geniş ve farklı kesimlerden insanları bir araya getirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Biz bu partiyi kişiler değil, fikirler üzerine kurmayı ön gördük. Bu çerçevede ehli, insan, ehli namus olan herkese de bu partinin kapıları açıktır. Taki partinin genel çerçevesini, genel fikriyatında ortaya koymaya çalıştığı bu siyaset tarzını benimsemiş olsun, özümsemiş olsun. Bu çerçevede Türkiye'deki herkes bizimle birlikte siyaset yapabilir. Biz halkın bu mücadelesine katkıda bulunacağız, halkın sesinin daha gür çıkmasına katkıda bulunmak istiyoruz diyerek kim gelirse gelsin hoş gelsin, sefa gelsin... Ama hiçbir şekilde bu genç ve ümit veren partiyi pazarlıklar partisi haline getirmeyiz.''

Kurtulmuş, Meclis'ten kavga ve gürültü yerine yeni anayasa yapma çalışmalarına başlamasını beklediklerini belirterek, ''Millet verdiği oylarla yeni bir Anayasa yapma emri vermiştir. Parlamentonun başta iktidar partisi olmak üzere yeni Anayasa yapmayı ertelemesi artık mümkün değildir. Çok açık söylüyorum, bu parlamento anayasa yapmayı ertelerse halkın gözünde meşrutiyetini kaybeder. Türkiye'nin demokratik bir sisteme geçişin sağlanabilmesi için yeni anayasa yapılması şarttır'' diye konuştu.

Kurtulmuş, Ordu'daki temasları kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209