Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na kılıflı kuran eleştirisi

Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki 'süslü kılıflı Kuran' tanımına Mehmet Akif'in dizeleriyle cevap verdi. Kur'an'ı duvarlara hapsetme girişimi 'millet eliyle bozuldu' dedi

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na kılıflı kuran eleştirisi

Başbakan Erdoğan TUSKON 4. Genel Kurul'daki konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de bir temel atma törenindeki "Kuran'ı üslü kılıflarda saklarız, duvara asarız ve besmeleyle ele alırız" sözlerine Akif'in dizeleri ile cevap verdi.

Erdoğan "İzmir'de konuşuyor.... Kutsal kitabımızı evimizin en güzel yerine asarız diyor... Annemiz süslü kılıflarda saklar ve besleyle elimize alırız diyor... İstiklal şairi bunlara en güzel cevabı veriyor : İnmemiştir Kuran bunu hakkıyla bilin ne mezarda okunmak ne de fal bakmak için...Bunlar o kitaptan değil o kitabın ele alınıp okunmasından korktular... Onlar haşa Kuran'ı süs malzemesi olarak gördüler... Dün Mecliste,  bunların duvlarara süslü kılıflara hapsettiği Kuran'ı kılıflardan çıkardık..." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla ilgili ''Kur'an-ı Kerim'i, duvarlarda kılıflarının içine hapsetme girişimi, dün millet eliyle bozulmuş, bu bozuk zihniyet millet nezdinde bir kez daha mahkum edilmiştir'' dedi.

Haber7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209