Gemlik Belediye başkanı seçildi

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün, Refik Yılmaz'ın Belediye Başkan Vekili seçilmesine ilişkin meclis kararını yok sayarak, seçiminin yenilenmesine karar vermesi üzerine bugün seçim yapıldı.

Gemlik Belediye başkanı seçildi

Yılmaz, aynı göreve yeniden seçildi.

Gemlik Belediye Meclisi, seçim için olağanüstü toplandı. MHP'den Ömer Kahraman'ın mazeretli olarak katılmadığı seçim, Meclis Başkanvekili CHP'li Fikret Çolakoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi ve AK Parti'den Refik Yılmaz, CHP'den Necdet Ersoy, MHP'den ise Suat Laçinok aday gösterildi.

İlk turda 24 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde, CHP'li Ersoy 12, AK Parti'li Yılmaz 11, MHP'den Suat Laçinok ise bir oy aldı.

Salt çoğunluğun sağlanmaması nedeniyle gerçekleştirilen ikinci ve üçüncü turda da aynı sonuçlar alınınca dördüncü tura geçildi. MHP'li aday Suat Laçinok, partinin aldığı karar doğrultusunda son turdaki oylamaya katılmayacağını belirterek, salondan ayrıldı.

Son turdaki seçimlerde Refik Yılmaz, 12'ye karşı 11 oy alarak, tekrar Gemlik Belediye Başkan Vekilliğine getirildi.

Sandıktan çıkan sonuca tepki gösteren CHP'lilerden bazıları, meclis salonunu gözyaşları içinde terk etti.

Öte yandan meclis binası dışarısında bekleyen Gemlikliler arasında da tartışmalar yaşandı. Polis ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri nedeniyle olumsuz bir durum yaşanmadı.

Yılmaz, 10 ay boyunca yaptıkları hizmeti görmezden gelmeyip, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209