Erdoğan'dan belediyeler özeleştirisi

Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde çocukluk hatıralarını anlatan Erdoğan Fatih Projesiyle çağ açtıklarını söyledi, tabletlerde yolsuzluk iddialarına cevap verdi, bir de özeleştiri yaptı.

Erdoğan'dan belediyeler özeleştirisi

Başbakan Erdoğan Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada kendi çocukluk döneminden bahsetti. Erdoğan televizyonlarla birlikte sokaklardaki çocuk cıvıltısının azaldığını söyledi. Erdoğan "Biz eskiden bezleri sarıp top yapı oynardık... Saha, çim saha yoktu... Futbol oynadığım zamanda kum sahalar vardı. Orada bir düştüğünüzde bakardınız ki ayağınızın bacağınızın derileri soyulmuş... Tahtaya veya tele bir teker takar oyun diye oynardık.. Çelik çomak, beş taş oynardık... Bugünün çöocukları maalesef bunları bilmiyor... Ben TV ile birlikte çocuk cıvıltısının sokaklarda nasıl azaldığını hatırlıyorum... Şimdi evlerde 2-3 TV var!" dedi.

Evdeki her bireyde birer cep telefonu olduğunu söyleyen Erdoğan "Bir de ailelerde, birer cep telefonu var... Bugünün çocuklarının oynaması için sayısız seçenek var... Bütün yokluğa yoksulluğa rağmen bizim çocukluğumuz daha mutlu geçti... Bizim oyun alanımız sokaktı... Uçsuz bucaksız gökyüzünün altıydı... Ben maç sonrası içtiğimiz gazozların tadını şimdi bulamıyorum..." dedi.

"Biz hiçbir zaman tek kalmadık ve tek başımıza da oynamadık... Onlarca çocuk bir araya gelirdi... Bizim üstümüz kirlendiğinde hangi arkadaşımıza gitsek onun evinde yıkanırdı. Bizde, olan bu kardeşlik ve dayanışması hiçbir yerde yok..." diyen Erdoğan, bez topların, çamur sokaklardaki maçların tadının bugün 'playstation'larda bulunamayacağını söyledi...

Erdoğan fast food kültürüne de değinerek "O zamanın köfte ekmeği bugünün hamburgerinden lezzetliydi.. Bize hasta olursun dışarda oynama demiyorlardı. Belki de bakterileri biz ürküttük..." diyerek salondakileri tebessüm ettirdi...

Erdoğan anlattıklarının teknoloji karşıtlığı anlamına gelmediğini belirttikten sonra bu teknolojik değişimi kanalize etmek ve yön vermek zorunda olduklarını söyledi. Erdoğan "Bizim değişimi yön vermek kanalize etmek gibi bir sorumluluğumuz var... Biz değişimin gereğini sağlamak zorundayız.. Biz bunu yaparken onların teknolojiye olan aşırı bağımlılığını engellememiz gerekiyor.." dedi.

"Teknoloji bize değil biz teknolojiye hükmetmek zorundayız..." diyen Erdoğan "Sadece bilgisayar terimleri ile konuşan anlaşılmaz bir dil kullanan, telefonlarla oyun oynayan, yanyana iken mesajla konuşan çocuklar var." diyerek çocukların iletişim problemlerine değindi.

Erdoğan teknolojik bağımlılıkların çocukların beslenmesini ve ruh halini etkilediğini belirterek "Çocuklar sinirli oluyor, kilo problemleri çıkıyor... Hatta dünya bilgisayar başında ölenler var. Eğer robotların dünyayı ele geöirmesi söz konusu ise işte bunlar yaşanıyor..." dedi.

Erdoğan 30-40 yıl öncesi ile şimdiyi kıyasladığı mahallesinden bahsederken sokakların işgal altında olduğunu söyledi... Erdoğan iyi ve kötü taraflarına şöyle dikkat çekti "Bundan 30-40 yıl önce hanımların evinde çamaşır makinesi yoktu. Otomobil yoktu... Televizyon yoktu... Gelirken eski mahalleme baktım... Eskiden çıplaktı... Şimdi işgal altında... Bir tarafta araç diğer tarafta araç... Sokaklar o kadar dar ve dolu ki birtaraftan sevindirici bir taraftan üzücü."

Erdoğan konuşmasında bir de özeleştiri yaptı. Sokakların araçların işgali altında olduğunu söyleyen Erdoğan "Artık yeni bir yasa çıkarmak gerekiyor...Bir hasta olsa Allah korusun çıkarmak mümkün olmayacak. Kusura bakmasınlar, tüm belediyeler imar izni verirken garaj yerini düşünmüyorlar...  Bu konuda önemli bir düzenleme getirmek gerekiyor... " dedi.

Muhalefetin tablet ihalesi ile ilgili eleştirilerine "Bir söz vardır. Kedi uzanamadığı üzüme koruk der. Muhalefet de son dönemde tutturdu 20 milyar dolarlık yolsuzluk... Öyleyse neden gitmiyorsun, savcılığa neden şikayette bulunmuyorsun..." dedi. Erdoğan Fatih Projesiyle bir çağı kapatıp başka bir çağı açtıklarını söyledi...

AYRINTILAR GELECEK

Haber7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209