Erdoğan 5 bin lira tazminat kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalındaki programda kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı davada, Gazeteci Merdan Yanardağ'dan 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

Erdoğan 5 bin lira tazminat kazandı

Yargıtay'ın bozma ilamının ardından Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tekrar görülen duruşmaya, Başbakan Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

Cemaloğlu, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını istedi. Hakim Yılmaz Uğurlu, bozma ilamına uyulmasına karar vererek, duruşmaya devam etti.

Avukat Cemaloğlu, Yanardağ'ın ifadelerinin hakaret niteliğinde olduğunu savunarak, tazminata hükmedilmesini talep etti.

Bu beyanın ardından Hakim Uğurlu, davayı kısmen kabul ederek, Yanardağ'ın Başbakan Erdoğan'a 5 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı.

-Olayın gelişimi-

Başbakan Erdoğan, Şair Ataol Behramoğlu'nun katıldığı ve 4 Mart 2009'da yayınlanan ''5. Boyut'' isimli programda, gazeteci Yanardağ'a, kendisiyle ilgili sözleri nedeniyle 10 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Dava dilekçesinde, Yanardağ'ın, ''Başbakan Erdoğan'ı 'bilgisiz ve küstah' bir kişi olarak tanımladığı'' kaydedilerek, ''bu ifadenin eleştiri niteliği taşımadığı ve doğrudan Erdoğan'ın kişiliğine yönelik olduğu'' belirtilmişti.

Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi, yargılama sonucunda, ''davaya konu sözlerin, program içeriği itibarıyla bir bütün olarak değerlendirildiğinde, Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunun kabul edilemeyeceği'' gerekçesiyle manevi tazminat talebini reddetmişti.

Mahkemenin kararını Yargıtay 4. Hukuk Dairesi bozmuştu.

Kararda, ''Yerel mahkemece, açıklanan yönler gözetilerek, kişilik haklarına saldırıdan dolayı davacı (Erdoğan) yararına uygun bir manevi tazminat takdir edilmesi gerekirken, yerinde olmayan gerekçeyle istemin tümden reddedilmiş olması usul ve yasaya uygun düşmediğinden kararın bozulması gerekmiştir'' gerekçesi yer almıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209