Destici birinci gündem maddelerini açıkladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin çok önemli gündem maddeleri olduğunu belirterek, ''Bizim birinci gündem maddemiz terör'' dedi.

Destici birinci gündem maddelerini açıkladı

Destici, Gaziantep Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gerçek anlamda birinci gündem maddesinin terör olduğunu söyledi.

Araya başka suni gündemler sıkıştırılmaya çalışıldığını ve suni gündemlerle kamuoyu oluşturulup milletin gerçek gündemden uzaklaştırıldığını öne süren Destici, şöyle konuştu:

''Ülkemizin çok önemli gündem maddeleri var, bizim birinci gündem maddemiz terör. Terör bitmediği sürece terör olacak. Terör nedeniyle sadece şehitler verilmiyor. 500 milyar dolar harcanmış. Terör, milletin geleceğini katletmiş, kardeşliğimize kurşun sıkıyor. Biz başta başta Osmanlı toprakları olmak üzere İslam coğrafyasındaki mazlum milletlere de el uzatamıyoruz.''

Fransa Senatosu'nun aldığı kararı da değerlendiren Destici, kararın 10-15 gün içinde Fransa Cumhurbaşkanı'nın onaylamasının ardından yasalaşacağını anımsattı.

Ermeni soykırımı iddialarının bundan sonra da pek çok parlamentonun gündemine gelebileceğini dile getiren Destici, Türkiye'nin bundan sonra geç kalmayarak, bu konudaki politikasını çok net belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin çok daha dikkatli davranması gerektiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti:

''İnşallah bundan sonraki süreçten daha dikkatli davranırız. Bütün bu zamanlamalar, bütün bu yaptırımlar bütün bu mütekabiliyet esaslarına dayalı anlaşmalar daha mantıkla yapılır ve süreç Türkiye'nin lehine işler diye ümit ediyorum. Bu konuda, dış politikada yine devlete düşen birkaç hafta bağırıp, çağırıp milletin tepkisini alıp bu işi unutmak olmamalı. Gerçekten kalıcı yaptırımlar uygulanmalı. Fransız mallarını boykot edeceksek bile, bunu devlet resmen yapamıyorsa bile, dolaylı yoldan basın yayına enforme etmeli, milleti bilgilendirmeli. Milletin yaptığı boykotun, tepkinin karşı taraftan hissedilmesi lazım.''


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209