CHP'li Güler: 8 Mart devrimci mücadele günüdür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü, barışın günüdür, devrimci mücadelenin yükseldiği bir gündür'' dedi.

CHP'li Güler: 8 Mart devrimci mücadele günüdür

 Birgül Ayman Güler, kent merkezindeki yetiştirme yurdunu ziyaret ettikten sonra partisinin Artvin Kadın Kolları tarafından ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Konuşmasında, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü, barışın günüdür, devrimci mücadelenin yükseldiği bir gündür'' diyen Güler, dünyadaki gelişmelere değinerek şöyle konuştu:

''Dünya değişiyor. Dünyanın Asya topraklarından doğru, yeni ve güçlü ekonomiler bütün hızlarıyla yükseliyor. Türkiye'nin kuzeyindeki komşu ülkeler kendi rotalarını değiştirdiler ve dünyaya pazarlık gücü yüksek olan ülkeler olarak bir kez daha arzı endam ediyor. Öte taraftan batı dünyası Türkiye'ye Malatya Kürecik'e radar üssü koyup taşeron olarak bizi sıkıştırmaya gayret ediyor. Ve daha dün gördük Arap Baharı adını verdikleri bu katliamlara şimdide Suriye'de hazırlanıyor''

Birgül Ayman Güler, Ortadoğu'da yabancı petrol tekellerinin çıkarını düşünenlerin Türkiye'yi bir savaşın ortasına doğru ittiğini de savundu.

Doğu Karadeniz'deki hidroelektrik santrallere de tepki gösteren Güler, Artvin'deki yeşil alanın yok edilişine seyirci kalmayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, etkinliğe katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Sevim Kılıçdaroğlu, bazı kadınlara plaket verdi.

Yöresel sanatçıların müzik dinletisiyle devem eden etkinliğe, çok sayıda kadın ve partili de katıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209