BBP: Onu CHP ve MHP yapsa da 'evet' derdik

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 29 Ocak'ta yapılacak 8. Olağan Kurultayda Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte siyaset yapan herkesi ''emaneti birlikte taşıma''ya çağırdı.

BBP: Onu CHP ve MHP yapsa da 'evet' derdik

 Destici, BBP Başkanlık Divanı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Destici, ''Geçmişte görev yapan veya yapmayan herkesi ülke meselelerine çözüm bulmak için birlikte siyaset yapmaya çağırıyorum'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanetini sadece kendilerine bırakmadığını ifade eden Destici, ''Rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ile siyaset yapmış herkese emanettir. Bu emanete sahip çıkmaları için tüm arkadaşlarımı çağırıyorum'' diye konuştu.

Kurultayın yapılacağı tarihin aynı zamanda BBP'nin 19. kuruluş yıldönümü olduğunu anımsatan Destici, BBP'nin milletin ve memleketin çıkarlarından yana siyaset yaptığını kaydetti.

Destici, sorumlu muhalefet anlayışından vazgeçmediklerini ve bu nedenle referandumda ''yetmez ama evet'' dediklerini söyleyerek, ''Ben ana muhalefet partisi liderine de söyledim. O paket CHP'nin veya MHP'nin olsaydı yine 'evet' derdik. Bugünde yeni bir anayasa süreci yaşıyoruz. Milletin menfaatleri için yeni anayasaya destek veriyoruz. Ancak, Meclis'teki partilerin iyi niyetli olmadıklarını, zamana yaymaya çalıştıkları görülüyor'' dedi.

Hükümetin politikalarını desteklediklerine yönelik eleştirileri kabul etmediklerini belirten Destici, hükümetin olumlu politikalarına destek verdiklerini, hata gördükleri zaman olumlu eleştirilerde bulunduklarını, dikkate alınmaması durumunda ise muhalefet ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin sorunlarının iktidarı ve muhalefeti ile birlik içinde olunması durumunda çözülebileceğini ifade eden Destici, Türkiye'nin içindeki sorunları çözdükten sonra Türk-İslam coğrafyasının lider ülkesi olabileceğini belirtti. Destici, Fransa'nın 1915 olayları ile ilgili çıkardığı kararı ''lanetlediğini'' dile getirerek, ''Bu karar Türk tarihinde bize yapılmış en büyük hakarettir. Türk tarihinde soykırım diye bir şey yaşanmadı. İslamdan önce ve İslam'dan sonra sivillere, yaşlılara, kadınlara dokunulmamıştır. Sadece savaş meydanlarında mücadele edilmiştir. Fransa geçmişte kendisini koruyan bir devlete, millete bunu yapmıştır. Tarih içinde cevabını alacaktır'' diye konuştu.

Destici, Yazıcıoğlu'nun vefatına ilişkin son günlerde ortaya atılan iddialara ''Yazılanların hepsi bizim tarafımızdan gerekli yerlere taşınmıştır. Ellerinde belge varsa basında fitne olarak kullanmak yerine savcılara teslim etsinler. Basında konuşanlar, savcılara gittiklerinde bir şey konuşamıyorlar, kendilerini kurtarmaya çalışıyor'' yanıtını verdi.

AA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209