Ak Parti'den Kılıçdaroğlu'na fezleke yanıtı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, muhalefetin 'darbeciler'in yargılanmasına ve Kılıçdaroğlu ile ilgili fezleke hazırlanmasına yönelik tepkilerini değerlendirdi.

Ak Parti'den Kılıçdaroğlu'na fezleke yanıtı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Basın Sözcüsü Hüseyin Çelik'in açıklamaları şöyle:

12 Eylül için muhalefet yargılayazsınız demişti ama dava başladı. Bu yargılamaları biz değil adalet yapmaktadır.

28 Şubat için de süreç işletilmelidir. 28 Şubat'ta bir gestapol girişimidir. 28 Şubat ve 27 Nisan'ın hesabı sorulmalıdır.

Bu fezleke Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan ilk fezleke değildir. Daha önce de 5 defa fezleke düzenlenip TBMM Başkanlığı'na gönderilmiştir. O gün CHP'liler feryat figan etmedilerde bugün kıyameti koparıyorlar.

Sen gidip Silivri'de hakim ve savcılara ağız dolu hakaretler savuracaksın. Şimdi fezleke hazırlanınca isyan edeceksin. Başbakan ve bakanlar hakkında hazırlanan fezlekelere ne diyeceksin. Onları da mı Başbakan hazırlattı.

Kılıçdaroğlu zannediyor ki hapse girerse başbakan olacak. Sinan Aygün de cezaevine girdi ama başbakan olamadı.

Bugüne kadar hep tetik çeken parmağı gördük. Tetiği çektirenleri henüz göremedik.

Sayın Bahçeli'nin Bekir Ağa koğuşu benzetmesine katılmak mümkün değil. Bahçeli, Yassı Ada için aynı benzetmeyi yapsaydı kabul ederdim. Maalesef yapamaz. Çünkü 1960 müdahalesinin ardında da onun zihniyetinin çalışmaları vardır.

Hiç kimsenin cumhurbaşkanının görev süresini 5 yıla indirme hakkı yoktur. Bu cumhurbaşkanının azli anlamına gelir. Bence böyle bir düzenlemeye bile ihtiyaç yoktu. Burada muhalefetin tatmin edilmesi yoluna gidilmiştir.

AYRINTILAR GELECEK

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209