İttifak Holding, yatırımcısına SMS'li tuzak

İttifak Holding, bir yatırımcısına şirketten gönderilmiş gibi gelen, "İMKB çok sert düşecek. Hisselerinizi satmanızı tavsiye ediyoruz" mesajı için suç duyurusunda bulundu.

İttifak Holding, yatırımcısına SMS'li tuzak

Oktay Özdabakoğlu'nun haberi

1988 yılında kurulan, bünyesinde Selva Gıda ve Adese gibi şirketleri barındıran, 1999 yılının son işlem gününde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başlayan İttifak Holding, bir yatırımcısına gelen cep telefonu mesajını mahkemeye taşıdı. İttifak Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na önceki gün yapılan açıklamada, bir cep telefonundan şirketten atılmış gibi bir izlenim yaratılarak yasal olmayan bir mesaj atıldığı bildirildi. Açıklamaya göre, şirketin hissedarlarından birinin cep telefonuna, “Sn: ., İMKB sert düşüşlere maruz kalacaktır. Daha fazla zarar etmemeniz için satış tavsiye ediyoruz. İttifak Holding Mesaj Hattı” şeklinde gerçek dışı bir SMS mesajı atıldı. Bu mesaj sonrası yasal olmayan ve gerçek dışı işlemi yapan kişi ve/veya kuruluşlara hak edilen cezai yaptırımın sağlanması amacıyla İttifak Holding Konya Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulundu.

İttifak Holding Mali ve İdari İşler Koordinatörü Hasan Özülkü, yargıya intikal ettirilmiş bu olayla ilgili değerlendirme yapmak istemediklerini belirterek, “Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu mesaj bir ortağımıza geldi” dedi.

Hisseler dalgalandı

2009’un son işlem gününde İMKB’de işlem görmeye başlayan İttifak Holding hisseleri o dönemde de fiyattaki hızlı düşüşle gündeme gelmişti. 31 Aralık 2009’da borsada işlem görmeye başlayan İttifak Holding, 4 günde yüzde 38 düşmüştü. İttifak Holding’den o dönemde yapılan açıklamada, 58,5 liralık fiyatın bağımsız kurumlar tarafından tespit edildiği kaydedilmişti. İttifak Holding hisseleri geçen yıl İMKB’ye paralel olarak inişli-çıkışlı bir seyir izledi. 1 Mart-13 Mayıs tarihleri arasında yüzde 60 yükselip, 13 Mayıs-10 Ağustos tarihleri arasında yüzde 42 düşen hisseler, 27 Eylül-30 Aralık arasında ise yüzde 41 düştü. Geçen yıl Adese’yi de halka arz eden İttifak Holding’in İMKB’de işlem görmeye başladığında 585 milyon TL olan piyasa değeri, dün itibariyle 133.2 milyon TL seviyesinde bulunuyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209