Fethullah Gülen'in fıkhını anlamak

İslam Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Faruk Beşer, Ünlü İslam dünüşürü Fethullah Gülen'in fıkıh anlayışını kitaplaştırdı.

Fethullah Gülen'in fıkhını anlamak

Prof. Dr. Faruk Beşer, "" isimli çalışmasında, kendisine çeşitli ortamlarda sorulan sorulara verdiği cevapları ele alarak Gülen'in fetva ve hükümlerini uzman gözüyle değerlendirdi.

Kitapta Fethullah Gülen'in verdiği fıkhî hükümlere örnek olarak; altın ve gümüş meselesi, savaş ve dinde zorlama, devlet faizi, aids hastalığı gibi pek çok konu yer alıyor.

Prof. Dr. Faruk Beşer'in kitabından bazı pasajlar şöyle:

"Fıkıh, İslam toplumunun dünya kültür mirasına sunduğu en önemli değerdir. Dünya hukuk tarihinde değişik toplumların kendilerine özgü kanun ve hukuk sistemleri olmuştur. Fakat ne tarihin sayfaları arasına sıkışmış bu kanunlar ve hukuk sistemleri ne de çağımızın değişik kanunnameleri, hiçbir zaman İslam fıkıh metodolojisiyle boy ölçüşecek seviyede kurumsallaşmış ve kurallara bağlanmış değildir.

İleri derecede Fıkıh'a ve Usûl-ü Fıkıh'a vukufiyeti, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, Müslüman toplumun çağımızda yaşadığı sorunlara daha sağlıklı çözümler üretmesine imkân tanımaktadır. Bu açıdan çeşitli yazılarına ve konuşmalarına yansıyan fıkhi görüşlerinin çalışılması hem İslam toplumu hem de günümüz dünyası için önem arz etmektedir. Hocaefendi'nin fıkhı hukukî olmaktan çok manevi ve ahlakidir"

 

Haber7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209