Yeni teşvik sistemi bu hafta açıklanıyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bu hafta yeni teşvik sistemini de açıklayacağız. Artık Türkiye 2023'e emin ve kararlı adımlarla gidecek'' dedi.

Yeni teşvik sistemi bu hafta açıklanıyor

Çağlayan, Mut ilçe meydanında gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma törenindeki konuşmasında, yaptıkları icraatlar ve verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Mut'un ''mutlu bir gün yaşadığını'' ifade eden Çağlayan, ''Sağlıktan okula, altyapıdan üst yapıya her alanda milletimizin hak ettiği refah seviyesinde yaşamasının gururunu yaşıyoruz. Ama daha yapacaklarımız var. Sizlere desteğiniz için teşekkür ediyorum. Mut'un ve Mersin'in makus tarihini değiştirmeye geldik'' dedi.

Türkiye'nin dünyada çok büyük bir ekonomik krizin yaşandığı ortamdan alnının akıyla çıktığını belirten Çağlayan, ''Avrupa'nın birçok ülkesi halen ciddi bir kriz içinde. Halen ekonomisini toparlayamayan ülkeler var. Yunanistan'da gençlerin yarısı işsiz. Ama Türkiye'ye bakın. Başbakanımız ile tüm bakan ve bürokratların aldığı tedbirlerle Türkiye tüm dünyaya örnek gösterilen bir ülke oldu. Ülkemize her gün en az 2 ülkenin başbakanı ve devlet bakanı geliyor. Her birine yetişmekten yoruluyoruz ama ülkemizle iftihar da ediyoruz'' diye konuştu.

-Anayasa'daki değişiklikler-

Anayasa'da önemli değişiklikler yaptıklarını belirten Çağlayan, şunları kaydetti:

''O Anayasa Türkiye'ye ve demokrasisine yakışmıyordu. İhtilal yapanların Anayasa'sıydı. Cesur ve kararlı Başbakanımız liderliğinde, tehditlere ve engellemelere rağmen 26 maddesini değiştirdik. Sivil ve milletin Anayasası haline geldi. Artık milletin getirdiğini milletten başka kimse götüremez. 'Söz ve karar milletin' dedik. Şimdi bunu yapıyoruz.

Önümüzde önemli çalışmalar var. Milli eğitimde getirilen engelleri ortadan kaldırıyoruz. Gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için çok yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu hafta yeni teşvik sistemini de açıklayacağız. Artık Türkiye 2023'e emin ve kararlı adımlarla gidecek. Çiftçi, köylü, tüccar, sanayici ve turizmcinin yüzünü güldürecek teşvik sitemini getirip, pastamızı büyüteceğiz. Yeni teşvik sisteminde eğitim yatırımları için de önemli değişiklikler getiriyoruz. Bir taraftan devlet, bir taraftan özel sektör yatırım yapacak, onlara destek vereceğiz.''

-Muhalefet partileri-

Kendileri icraat yaparken, muhalefet partilerinden eleştiri aldıklarını vurgulayan Çağlayan, şöyle devam etti:

''Bize oy vererek Meclis'e gönderdiniz. Eller gidiyor aya, bazıları hala yaya. Biz bunları yapar, Meclis'i gece gündüz çalıştırırken, CHP Tandoğan'da grup toplantısı yapıyor. Şaşırmışlar tabi, Allah şaşırtmasın. Bunların tartışılacağı, konuşulacağı, karara varılacağı yer TBMM'dir. Biz doğru bildiğimizi yapmaya, oylarınızla verdiğiniz desteği arkamızda hissederek, bu ülke için doğru olan neyse yapmaya devam edeceğiz. Siz bizi Meclis'e küfür ve kavga edin diye göndermediniz. Biz işimizi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Onlar ne kadar hakaret ederlerse etsinler, biz asla onların üslubuyla konuşmayacağız.

Millet bu muhalefet partilerini 'gidin Anayasa Mahkemesi önünde kamp kurun' diye mi Meclis'e yolladı? 4 4 4 konusunda MHP'nin de ortak önerisiyle, TBMM'de dün tarihi bir karar geçti. Gençlerimize Kuranı Kerim'i ve Hz. Peygamber'i öğrenmesi için seçmeli ders olarak bir fırsat sağlandı. İnsan dinini öğrenmekten, öğretmekten korkar mı? İsteyen aile gönderir, istemeyen göndermez. Biz demokrasiye, eşitliğe inanıyoruz.''

-Mut ve Mersin-

Mut'ta açılışı yapılacak tesisler için toplam 29 trilyon lira harcandığını ifade eden Çağlayan, ''Bu sizlerin parası. En iyi şekilde kullandığımız, yolsuzluğu önleyip çetelerle ve mafyalarla savaştığımız için Türkiye bu hale geldi'' diye konuştu.

Mersin'in Akdeniz Oyunları nedeniyle adeta bir şantiye haline geldiğini ifade eden Çağlayan, ''Devlet olarak Akdeniz Oyunları için 400 trilyon liradan fazla para harcıyoruz. Helali hoş olsun. Tarsus Kazanlı'da 7 bin 600 yataklı turizm tesisleri yapılıyor. Onu 15 bin yatağa çıkaracağız. Oraya, tarlalarınızdaki ürünleri yetiştiremeyeceksiniz. Mersin'in her yanı ihya olacak. Mersinliler'in hak ettiği Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı'nın imzasını attık. Yakın zamanda onun temelini de atmaya geleceğiz'' dedi.

Çağlayan daha sonra dev ekran eşliğinde, sahneden Mut Belediyesi hizmet binası, 75 yataklı Devlet Hastanesi, Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi, Karacaoğlan İlköğretim Okulu, Afet Evleri, 16 adet çocuk parkı, hayvan parkı, spor salonu, 2 adet sulama tesisi ve üst geçitin temel atma ve toplu açılışını gerçekleştirdi.

Ardından Çağlayan, Mut Belediyesi Toplantı Salonu'nda köylerin sorunları konusunda bir toplantı gerçekleştirdi ve İstanbul'a hareket etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209