SPK'dan şirketlere bağımsız üye uyarısı

SPK, borsa şirketlerinin 30 Haziran 2012 tarihine kadar esas sözleşme değişikliklerini ve yönetim kurulu yapılandırmalarını tamamlamaları gerektiği uyarısında bulundu.

SPK'dan şirketlere bağımsız üye uyarısı

SPK yetkilileri, borsa şirketlerinin 30 Haziran'a kadar esas sözleşme değişikliklerini ve yönetim kurulu yapılandırmalarını ''Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulamasına İlişkin Tebliği'' uyarınca tamamlamaları gerektiğini kaydetti.

Bağımsız üye konusunda borsa şirketlerinin ''sistem açısından önemleri, piyasa ve fiili dolaşımdaki paylarının değerleri'' dikkate alınarak 1, 2 ve 3. grup olmak üzere sınıflandırıldığını ifade eden yetkililer, birinci grup borsa şirketlerini oluşturan toplam 23 şirketin 17'sinin yönetim kurullarında yer alacak bağımsız üye listelerini Sermaye Piyasası Kurulu'nun görüşüne sunacaklarını belirtti.

İkinci ve üçüncü grup borsa şirketlerinin, yönetim kurullarında yer alacak bağımsız üye isim listelerini Kurul görüşüne sunmak gibi bir zorunluluğu bulunmadığını dile getiren yetkililer, bankaların yönetim kurulu ve esas sözleşme değişiklerinin tebliğe uyumlulaştırma için tanınan sürenin diğer borsa şirketlerinden farklı olarak bir yıl olarak belirlendiğini bildirdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209