Nazarbayev: Serbest ekonomik bölge kurulmalı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Orta Asya ülkelerinin ekonomik birlikteliğinin önemine vurgu yaparak ''Orta Asya ülkeleri arasında bir serbest ekonomik bölge kurulmalı'' dedi.

Nazarbayev: Serbest ekonomik bölge kurulmalı

Kazakistan'da bulunan akredite yabancı misyon temsilcileri ile bir araya gelen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, bölge ülkelerinin ekonomik entegrasyonunun dünya ekonomisinin gelişimine de önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Orta Asya ülkeleri ile ekonomik entegrasyona her zaman destek verdiklerini anlatan Nazarbayev, Orta Asya ülkelerinin dünyanın küresel merkezlerinden biri olduğunu, her ülkenin mevcut karayolu ve demiryolu ağını devreye sokması ile bölgeden çıkan petrol ve gazın Avrupa ülkelerine daha rahat sevk edilebileceğini vurguladı.

Nazarbayev, G-8 ve G-20 gibi ekonomisi gelişmiş ülkeler arasında kurulan birlikteliklerin küresel ekonomik sorunlara cevap veremediğini, bunun yerine bölgesel güçleri ve nüfus yapılarının da dikkate alınarak ''G-Global''in kurulması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Nazarbayev, BM bünyesinde kurulmasını teklif ettiği G-Global'in ekonomik krizlerle mücadele ve çözüm üretme adına önemli çalışmalar yapabileceğini kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209