'Nijer'deki açlık felakete dönüşebilir'

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, Nijer'de baş gösteren açlık sorununun bir felakete dönüşmek üzere olduğu uyarısında bulundu.

'Nijer'deki açlık felakete dönüşebilir'

Nijer'de 1,9 milyon insanın ciddi risk altında bulunduğunu ve bu sayının gelecek ay içinde 3,5 milyona çıkabileceğine dikkati çeken Oxfam, ülke için acilen milyonlarca avro yardıma ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Oxfam Nijer Direktörü Samuel Braimah, 17 milyon nüfuslu ülkede 6 milyonu aşkın kişinin acil yardıma ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

''Tüm göstergeler bir felaketin çok yakında olduğuna işaret ediyor. Dünya bunun olmasına izin veremez'' diye konuşan Braimah, örgütün ülkeye yardım etmek için ihtiyacı olan 15 milyon avronun sadece 2,9 milyon avroluk kısmını aldığına işaret etti.

Oxfam'dan yapılan açıklamalarda, Nijer'deki açlık sorununun kıtlık, sürekli değişen yağış düzeni, yüksek gıda fiyatları, kemikleşmiş hale gelmiş yoksulluk ve komşu Mali'den binlerce mültecinin Nijer'e gelmesine yol açan bölgesel ihtilaf gibi sorunların bir araya gelmesi sonucu oluştuğu bildiriliyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209