KKTC'de ilk çağrı merkezi hizmete girdi

KKTC'de Birinci Medya Plaza, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende, Birinci Medya'nın bünyesinde kurulan KKTC'nin ilk çağrı merkezi de hizmete girdi.

KKTC'de ilk çağrı merkezi hizmete girdi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar, Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, siyasi parti, kurum, kuruluş temsilcileri ile sanatçı Perran Kutman ve Mehmet Ali Erbil de katıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törende yaptığı konuşmada, Birinci Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci ve Birinci Medya Kurumu çalışanları ile Birinci Medya Plaza'nın açılış mutluluğunu paylaşmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Ülkede bulunan 7 tane televizyon kanalının Kıbrıs Türk halkının haklı davasını dünyaya duyurmakta olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Devlet olgusunun yaşatılması, çok seslilik ve demokrasimizin gelişmesi için bu gibi kurumlara gerek vardır ve bu kurumlarımız gerekeni en iyi şekilde yerine getirmektedirler" dedi.

Devlet olmanın gereklerinden bir tanesinin çok seslilik olduğunu, KKTC'de bunun en güzel şekilde yaşandığını, isteyenin istediği görüşü ortaya koyabildiğini anlatan Eroğlu, medyanın devlete sahip çıkma, devletinin ve halkının sesini dış dünyaya duyurma görevini de en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, KKTC'de gelişen ekonomi ile birlikte gelişen demokrasinin sigortası olan medyanın da gelişmekte olduğunu vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ise, sadece senede bir gün Türkçe film izleme şansına sahip olunan günlerden geçen Kıbrıs Türk halkının, bugün çok sesliliğin kazandırdığı her türlü imkan sayesinde 7 televizyon kanalı ile dünyanın her noktasına haklı sesini ulaştırma noktasına geldiğini söyledi. Saner, bu çalışmalara büyük katkı sağlayan TÜRKSAT yetkililerine teşekkür etti.

Ertan Birinci ile geçen yıl Bitlis;te çağrı merkezi açtıklarını, bu yıl da bir ilki gerçekleştirerek KKTC;de çağrı merkezini hayata geçirdiklerini ifade eden Saner, Birici Medya;nın başarılarının devamını diledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Türkiye;de bilişim sektörünün son 10 yılda çok büyük mesafe katettiğine işaret ederek, bunlar hakkında bilgiler verdi.

Sadece Türkiye;de değil, tüm dünyada bilişim sektöründe baş döndürücü gelişmeler yaşanmakta olduğunun altını çizen Acarer, Birinci Medya Plaza bünyesinde kurulan çağrı merkezinin bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Birinci Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci de, Kıbrıs;ın ve insanının çok güzel olduğunu, Kıbrıs Genç TV olarak ülkenin güzelliklerini ve insanlarının sesini tüm dünyaya duyurmak için çalıştıklarını ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının birbirine kenetlendiği müddetçe Anavatanları Türkiye;nin de desteği ile çok büyük işler başarabileceğini vurguladı.

KKTC;nin ilk çağrı merkezinin kurulmasına katkılarından dolayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım;a teşekkür eden Ertan Birinci, “İki tane ay yıldızlı bayrağımız var. Büyük yıldız Anavatan, küçük yıldız Yavruvatan;dır. Genç TV de bunun altında yatandır" diye konuştu.

Genç TV Genel Yayın Yönetmeni Tekin Birinci ise, Türkiye ve KKTC;de bir ilki daha gerçekleştirerek ilk denizcilik kanalını da açacaklarını söyledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209