Yemen'in yeni cumhurbaşkanı belli oldu

Yemen'de, 21 Şubat günü yapılan ve 33 yıllık Ali Abdullah Salih rejimini bitiren cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi sonuçları belli oldu.

Yemen'in yeni cumhurbaşkanı belli oldu

Yemen Yüksek Seçim Kurulunun yaptığı açıklamaya göre kullanılan toplam 10 milyon 243 bin 364 oyun 6 milyon 660 bin 93'ü geçerli sayıldı.

Bu neticeden sonra seçimlerin tek adayı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, yüzde 65'lik bir oranla resmen cumhurbaşkanı olduğu ilan edildi.

Geçen yıl başlayan Salih karşıtı halk ayaklanmaları ile yaşanan kaos ve kriz ortamında yüzlerce Yemenli hayatını kaybetmiş, Salih'e yapılan bombalı suikast girişiminden sonra başlayan Körfez İşbirliği Konseyinde (KİK), sandık başına gidilmesi kararı alınmıştı.

KİK girişimlerinde Yemen'in siyasi arenasında söz sahibi olan ve Salih'e yapılan saldırılardan sorumlu tutulan Haşid kabilesi sessizliğini korumuş ve muhalif partiler Riyad'da Salih ile el sıkışmıştı.

2014 yılındaki genel genel seçimlere kadar yaşanacak 2 yıllık geçiş sürecinde, yapılacak anayasa değişikliği ve seçim kanununun değişmesi muhaliflerin Hadi'yi desteklemeleri için öne sürdüğü en önemli şartlar olarak göze çarpıyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209