'Yeni yasa girişimi talihsizlik olur' uyarısı

Anayasa Konseyi'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasayı iptal etmesini değerlendiren Sorbonne Üniversitesi profesörlerinden Paul Cassia, siyasilere uyarı yaptı.

'Yeni yasa girişimi talihsizlik olur' uyarısı

Konu ile ilgili Liberation gazetesinin sorularını yanıtlayan Cassia, Anayasa Konseyi'nin kararının bu konudaki tartışmaya son verdiğini kaydetti.

Parlamentoların kendilerini mahkeme yerine koyamayacağını belirten Cassia, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bu konuda yeni bir yasa yapma girişiminin ''talihsizlik olacağı'' yorumunu yaptı.

Fransız profesör Cassia, Anayasa Konseyi kararının aynı zamanda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayılmasına yönelik girişimlerin de tamamen önünü keseceği yorumunu yaptı.

Fransa'da Musevi soykırımının inkarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasanın hatırlatılması üzerine Cassia, iki konunun farklı olduğunu hatırlatarak, Musevi soykırımıyla ilgili olarak Nuremberg Mahkemesi'nin kararı olduğunu, bu konuda ise uluslararası mahkeme kararı olmadan parlamentonun kendisini bir mahkeme yerine koyduğunu söyledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209