“Kıbrıs'ta Türklere yer yok“

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nı üstlenen Rum Kesimi’nin lideri Hristofyas, Başbakan Erdoğan'a mesaj gönderdi.

“Kıbrıs'ta Türklere yer yok“

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nı üstlenen Rum Kesimi’nin lideri Dimitris Hristofyas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Beni kabul edin, görüşelim” dedi. Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı sunumda Türkiye konusuna girmemeye özen gösteren ancak gelen yorumlar üzerine “dayanamayan” Hristofyas, Ankara’nın Dönem Başkanlığı’nı görmezden gelen her yaklaşımının AB tarafından kınanmasını istedi.

“Türkiye’yle diyaloğa girin” çağrısında bulunanlara tepki gösteren Hristofyas, “Bunu bana söylemeyin. Türkiye’ye söyleyin. Benimle konuşmak istemeyenler onlar” dedi.

İngiliz toprağında tören
Kıbrıs sorunu konusunda bir vizyonu olduğunu ve bunu Türkiye’yle paylaşmak istediğini söyleyen Rum lider, “Türklere karşı düşmanca duygularının olmadığını” belirtti. Başından bu yana adanın birleşmesi için uğraştığını ifade eden Hristofyas, “Bir daha aday olmayacağım ancak görevimin son dakikasına kadar birleşme için çalışacağım” diye konuştu.

Hristofyas, “Türk ya da Rum olmaları fark etmez. Kıbrıs, Kıbrıslılarındır. Kıbrıs’ta İngiltere ve Türkiye’ye yer yoktur” ifadelerini kullanırken Rum Kesimi’nin Dönem Başkanlığı resmi açılış töreni için seçtiği yer de dikkat çekiyor. AB Konseyi Başkanı ve AB Komisyonu’nun tüm üyelerinin hazır bulunacağı bugünkü tören, İngiltere’nin egemenlik alanında olan tarihi Kourion amfiteatrında yapılacak. Etkinlik, ‘bir AB ülkesinin Dönem Başkanlığı’nın resmi açılışını başka bir AB ülkesinin toprağında yapacağı ilk tören’ olarak Birlik tarihine geçecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209