Yüzme Havuzu İki Ayda 25 bin Kişiye Hizmet Verdi

Mamak Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı ilklerden biri olan ve iki ay önce açılışı yapılan Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, vatandaşların ilgisiyle adeta dolup taşıyor.

Yüzme Havuzu İki Ayda 25 bin Kişiye Hizmet Verdi
 Yüzme Havuzu İki Ayda 25 bin Kişiye Hizmet Verdi

Mamak Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı ilklerden biri olan ve iki ay önce açılışı yapılan Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, vatandaşların ilgisiyle adeta dolup taşıyor. 2 aylık süreçte toplam 25 bin kişinin faydalandığı tesiste 7’den 70’e herkes yüzmenin keyfini çıkarıyor. Günlük ortalama beş yüz kişinin faydalandığı tesis, pazartesi günü hariç haftanın altı günü hizmet vererek, sıcak yaz günlerinin gözde mekânı oldu. Başkentlilere sağlıklı ortamda yaz mevsiminde kış serinliği sunarken kış mevsiminde de yaz sıcaklığı sunmaya hazırlanan tesis, saat 09.30–22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Halkı spor yapmaya teşvik ettiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Gençlerimizin enerjilerini daha yapıcı bir biçimde kullanmaları amacıyla spor tesislerini yaygınlaştırma çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Yapılan başvurular ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Vatandaşlarımız tesisimizde yalnızca yüzme değil, sosyal faaliyetlerden de yararlanıyor” diye konuştu.

 Tatil Çocukların Ayağına Geldi

Günün farklı saatleri ve hafta sonları olmak üzere, yüzme eğitim grupları, çocuk grupları ve yetişkinlerden oluşan geniş kullanıcı yelpazesiyle her geçen gün ilginin daha da arttığı tesise yaz tatilini fırsat bilen öğrenciler de hem yüzme öğrenmek hem de tatilin tadını çıkarmak için akın etti. Yüzme kurslarına katılan öğrenciler bir aylık eğitim programının ardından yüzme öğrenebiliyor. Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinin açılmasıyla hem spor hem de yüzme fırsatı bulduklarını belirten Muhammed Akça (10),  “Akdere mahallesinde oturuyoruz. Yüzmeyi üç yıl önce yaz tatilinde öğrendim. Yüzme havuzunun açılacağını öğrendiğimde çok mutlu olmuştum. Burada hocalarımız yüzme öğrenimimize çok büyük katkı sağlıyorlar. Çok memnunum. Bizi mutlu eden Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Yalnız çocukların değil, yetişkinlerin de yüzme dersleri aldığı havuzda 1000 kursiyer eğitim görüyor. Kursiyerler, 8 eğitmen eşliğinde profesyonel yüzme eğitimleri, dalış ve su sporları eğitimleri alıyor. Su altı ve dalış meraklılarına da talepler doğrultusunda uygulamalı ve nazari eğitimlerle birlikte sertifikalı scuba diving eğitimleri de veriliyor. Yüzme sporunun her mevsim yapılabilir bir etkinlik olduğunu kaydeden Spor Koordinatörü  Serkan Akçataş tesisin daha kaliteli hizmet için sürekli yenilenerek yeni ünitelere kavuştuğunu kaydetti. Salı-Perşembe ve Cumartesi günlere bayanlara, Çarşamba- Cuma ve Pazar günleri de erkeklere hizmet veren havuz, ilk yardım ve cankurtaran eğitimi almış uzmanlar eşliğinde kullanılıyor.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209