Eyüp Sultan Meydanı’nda Kahramanlık Destanı…

Malazgirt Zaferi’nin Yıldönümünde Eyüp Sultan Meydanı’nda Sunulan Özel Gösteri Büyük İlgi Gördü… “1071 Anadolu'nun Kapısı Malazgirt"

Eyüp Sultan Meydanı’nda Kahramanlık Destanı…
 Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Hazretleri’ni ziyarete gelen konuklarına, birbirinden güzel programlar hazırlıyor.

Geçtiğimiz haftalarda "İlk Müezzin Hz. Bilal" ve "Kutlu Yolun İlk Yolcuları” isimli tiyatro oyunlarını sunan Eyüp Belediyesi, bu sefer de Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde Eyüp Sultan’a gelen konuklarını o günlere götürerek, Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Dyojen arasındaki kıyasıya savaşı anlatan tiyatro gösterisiyle buluşturdu. “1071 Anadolu’nun Kapısı Malazgirt”, 40 kişilik Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları tarafından canlandırıldı.

Oyunu izlemeye gelen binlerce kişi, unutulmaz bu kahramanlık destanını duygusal anlar yaşayarak izledi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'ın kahramanlığını ve Malazgirt Savaşı'nı konu alan gösteriyi Eyüp Sultan’da sergilemekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Zaferin 942. yıldönümünde ecdadın hatırasını yâd etmenin önemine değinen Başkan İsmail Kavuncu, “1071 yılında Alparslan, arkasındaki alperenleri ile beraber, bir kahramanlık destanına imza attı. Onlar aynı kaderi, aynı geleceği birlikte görerek omuz omuza savaştılar. Onun için Malazgirt’te kendilerinden kat be kat fazla olan bir orduyu dize getirdiler. Eyüp Sultan Hazretleri’nin huzurunda Malazgirt Zaferini yıldönümünde yad etmek, çocuklarımıza ecdadımızın kahramanlıklarını güzel bir gösteriyle aktarmak istedik. Eyüp Sultan Akşamları’nda tiyatral gösterilerimiz ve Nihat Hatipoğlu hocamızın güzel, doyumsuz sohbeti Eylül ayı boyunca devam edecek. Her hafta Cuma ve Cumartesi akşamları tüm İstanbulluları Eyüp Sultan’a bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209