Sivil Haber

TARİHİ HAPSİYAŞ KÖPRÜSÜNE SAHİP CIKIYORUZ

S.T.K.

Bölgemizin tarihi ve turistik değerlerinden biri olan tarihi Hapsiyaş köprüsünün geçtiğimiz yıllarda bakıma alınarak orijinal ağaçlar sökülüp atılarak Hapsiyaş köprüsünün tarihi dokusunu değiştirerek uydurma bir tadilatla eski yapıya benzer bir çalışma ile onarılmıştı.

 Of Hayrat Caykara Dernekpazarı Sürmeneli ve bir cok karadeniz sanatcısının imza atarak destek verdiği Tarihi Hapsiyaş Köprüsünün orjinalini yeniden onarılarak bölgemize kazandırılması icin kemencenin piri kemence hocası Tahsin TERZİ . sanatcılarımız Turan TOPCUOĞLU. Ali BAKANY.Sedat KESKİN. Fadime Hala lakaplı Ahmet Kurbani YILDIRIM. tv proğramcısı Yasemin AYDIN.Yapımcı Mehmet BAYKA. kemenceci Our ATMACA Of Hayrat kültür yardımlaşma Drneği başkanı Mustafa SARAL Cumder Derneği başkanı Yaşar cakır İle beraber Gazetemiz adına ilk imzayı atanlar arasında İstanbul temsilcimiz sadullah Dervişoğlu tarihi Hapsiyaş köprüsünün orjinalinin aynısı yapılması icin kültür ve Tarihi doğayı koruma bakanlığı ve vakfına göndermek üzere imza kampanyasını başlatarak tarihimize sahip cıkma yolunda örnek bir davranış icinde hareket ettiklerini belirttiler.
Bölgemizin vagecilmez değerlerinden biri olan Tarihi hapsiyaş köprüsü nün kısa zamanda oanarılıp eski haline getirilmesi icin imza kampanyasına hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz.imza kampanyası icin İstanbulda Güngörende bulunan Dernekpazarı derneği ofta ise Gazetemiz ofhavadis merkezinden bu kampanyaya imzalarınızla desteklerinizi bekliyoruz.

HABER FOTO -SADULLAH DERVİŞOĞLU
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.